En dansk rock klassiker bliver 50!

"Morten Kjerumgaard fortæller alt om samarbejdet mellem Povl Dissing og Beefeaters"

Fotograf: PRESSE

Povl Dissing albummet ”Nøgne Øjne” fylder 50 i denne måned. Et album, der indeholder klassikere som ”Godt nyt i dag”, ”Honningland”, ”Anemonesmil” og ”Jeg gør dig rig igen.

Derfor mødtes Side 33 med af Beefeaters-organisten Morten Kjerumgaard for at få historien bag  ”Nøgne Øjne” og hele historien om det nære samarbejde i perioden 1967-1970 mellem Beefeaters, Povl Dissing og Benny Holst.

”Nøgne øjne” regnes i brede kredse, som én af den dansksprogede rocks…eller beat som vi sagde i 1969… store og første milepæle. I april 1969 udkom albummet, der udover Dissing, Holst og Beefeaters, havde endnu en endog særdeles vigtig ophavsmand: tekstforfatteren, Laus Bengtsson.

Det var Bengtsson (der døde for knap 7 år siden), som skrev alle sangene til Nøgne Øjne, et tidligt konceptalbum med alle sangene handlende om et kærlighedsforholds op- og nedtur.

I denne Podcast fortæller Morten Kjerumgaard, ikke alene om Nøgne Øjne-pladen, men om hele perioden fra 1967 til 1970, hvor Dissing og Beefeaters begyndte med at have en Top 20-nummer 1-hitsingle med “Lad Mig Blive Noget”, en Shel Silverstein-sang, oversat til dansk af Thøger Olesen.

Værsgo at lytte til Morten Kjerumgaard fortælle åbent og ærligt om dansk beat/rock-historie:

Leave a Replay

  • Få en banner via “Fællesskabet Side 33”

  • Følg os her

    Vil du være en del af ”SIDE 33"?

    Få Nyhedsbreve og andre fordele. Skriv dig op her, og hør nærmere.

    Scroll til toppen

    Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.