Hr. Hundebøl – ”15 minutters sjælero”

Fotograf: ALBUM COVER

”Fremsynet dansk rock mødes med fortidens folkesjæle”

Bag det let spøjse navn Hr. Hundebøl gemmer sig trioen Henrik Hundebøl (sang, guitar, piano), Rasmus Sitarz (Trommer, kor), og Rune Robert Friis (bas og kor).

Erfarne musikere fra Haderslev egnen, der mødtes i 2015 – og som her i 2019 virkelig har fået sat turbo på projektet Hr. Hundebøl.

Henrik Hundebøl er bandets sangskriver, og han understreger, at de aktuelle sange på ”15 minutters sjælero” – og det opfølgende album ”Kreditværdig samurai” i høj grad er et resultat af en heftig omgang med skriveeksplosion ovenpå nationalskjald Kim Larsen’s pludselige død sidste år.

Det skabte en form for reaktion hos Henrik Hundebøl, der altid har elsket lyden af Gasolin og Steppeulvene – ligesom 60’er rock lyd generelt – med Jimi Hendrix i spidsen som det altid letlevende pejlemærke.

Resultatet er 8 numre på et debutalbum, der i det store og hele hænger godt sammen fra start til slut – og bør kunne vække interesse hos folk, der normalt begejstres af rockfarvede danske historiefortællere som Mellemblond, Peter Sommer, Mads Mouritz, og Nikolaj Nørlund.

Hr. Hundebøl trækker dog i modsætning til flere af de nævnte navne alt moderne indie sound ud af ligningen – men samler lidt midtvejslyd fra C.V. Jørgensen op undervejs – og præsenterer et ret personligt udtryk, hvor fortidens sans for folkesjælen beskrives via nærende og nutidige nattetide betragtninger om længsel, angst og oprør – tilsat små lysglimt af håb og dagligdag.

Pulserende rock-riffs, piano bårne melodiøse fortællinger og momentvis meditative lydflader er hovedingredienserne, der giver en rigtig god eftersmag. Absolut bedst i åbningsnummeret ”Den mest uheldige trubadur” – hvor piano, og balanceret støj-guitar på stærkeste vis indsamler 50 års rockhistorie ned i et nummer.

Det fortsætter på samme høje niveau i det efterfølgende ”Den hvide zombie” – og afløses af titelnummeret, der på 3 minutter og 35 sekunder, skaber både sjælero og tro på at dansk rock har fået en ny og markant stemme og sangskriver. Smukt på den urolige, uperfekte og underspillede stemningsfulde måde.

Pladens perle – og nok det mest Gasolin inspirerede nummer er ”Den sidste maler i Dalum”. Det klassiske ”Gasolin ah-ah kor” pryder og fryder på et rocknummer, der ulmer og udfordrer, og indfanger med et dejligt iørefaldende omkvæd, der bliver siddende på øregangen. .   

Side B er bygget lidt anderledes op – hvor fem numre – bliver smeltet sammen til tre – uden at man nødvendigvis fanger den røde tråd. Siden kræver en noget længere landingsbane – men har man tålmodigheden så belønnes man også der.

Hr. Hundebøl har allerede indspillet det næste album – ”Kreditværdig samurai” – og alle numre derfra
kan rent faktisk allerede tjekkes ud via You Tube. Her lyder det til at guitarlyden har fået endnu
mere plads, og det er bestemt ingen skade til. Udgivelsesdato er endnu ikke fastsat.

Men start nu med ”15 minutters sjælero” hvis du er til danskrock med kant, krølfedt og ånden fra Kim.

Udgivelsesformat: LP
Udgivelsesdato: 01.03.19
Label: Nordsø Records
Genre: Rock

Leave a Replay

Fotograf: ALBUM COVER

Udgivelsesformat: LP
Udgivelsesdato: 01.03.19
Label: Nordsø Records
Genre: Rock
  • Få en banner via “Fællesskabet Side 33”

  • Følg os her

    Scroll to Top

    Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.