SARA YASMINE – “Osårbar”

Fotograf: Album cover

”Nyt stjerneskud fra den altid sprudlende svenske pop-himmel”

Vi ved det jo godt – og indrømmet – vi er da lidt misundelige. De kan altså noget med pop på den anden side af sundet. Ikke den der kalorielette, ofte ligegyldige og kønsløse pop, men den med indhold, kant, og masser af personlighed.

Eksemplerne står nærmest i kø – ikke mindst hvis vi fokuserer på kvindesiden – Marie Fredriksson, Lisa Ekdahl, Melissa Horn, Frida, Cajsa Stina Åkerström, Jill Johnson, Lisa Nilsson, Robyn – som de mest oplagte.

Og har du et godt øre til denne form for seriøs selvstændig svensk pop lyd, så er det med at tjekke den 30-årige Sara Yasmine ud. Hun har netop udsendt sit andet album ”Osårbar”. Åbningsnummeret ”Okända land” er med i to forskellige versioner – og yderligere 6 numre får man på bare 28 minutter. Måske lige kort nok – men til gengæld er (næsten) alt godt.

Sara Yasmine er født og opvokset i Dalarna – men nu bosat i Gøteborg. Hun fik som fjorten årig sin første guitar – og siden har hun step for step sat sig nye mål indenfor musikken – og med fokus på sproget som udtryksmiddel. En ægte DIY-kvinde, der skriver, spiller, arrangerer og producer det hele selv.  

Da hun var i starten af 20’erne udgav hun et par EP’er med engelske tekster, men fandt senere ud af at det var det svenske sprog, der stod stærkest i forhold til det hun ville udtrykke og det udtryk hun ville have. Første vellykkede resultat af den vej var albummet ”Åh Nej” der udkom i 2016, og det blev vel modtaget af både presse og publikum i hjemlandet.

Siden har hun læst sig til at kunne skrive socialrådgiver på visitkortet, men ønsker nu mere end nogensinde at rette fuld fokus på musikken, og når man hører de 28 minutter på repeat, så giver den beslutning mere end god mening. For der er både potentiale og hitpotentiale på det her album.  

For hun har skrevet syv sange, der har kvalitet og holdbarhed til at måle sig med mange af de stærke svenske kollegaer, der blev nævnt indledningsvis. Hendes vokal er varm, vekslende, venlig og indsmigrende – og udgør hele tiden holdepunktet. Man lytter simpelthen pr automatik og man svømmer let og ubesværet med i et boblebad af iørefaldende pop kompositioner.

”Okända land” er i sin afsluttende akustiske version lige så enkel, som den er rørende og smuk i sit simple piano og stryger arrangement, mens den indledningsvise pop version får helt andre vinger, der giver albummet en let, løfterig og flyvende start.

En start der sikkert følges op af det storladne og stemningsfulde ”Kom hem” – der er et af flere numre, der med en billedskabende tekst omfavner de mange tanker om relationernes kraft og sårbarhed.  Et højdepunkt på pladen sammen med den afdæmpede ”Alla mina fel” – der rammer en med samme nærvær og indlevelse, som når Lisa Ekdahl er absolut bedst.

Og det er den hun kan – Sara Yasmine – sætte sin egen personlighed på spil og ind i en pop univers, der nok virker velkendt – men som leveres med en smittende friskhed. Kun ”Sagoland” står lidt svagt i billedet – med en opbygning og en melodi, der bare aldrig helt fænger på samme på, som f.eks. de lækkerlune pop-korn ”Om nån vill ha mig” og ”Ingen håller om dig”.   

Albummets sidste trumfkort er det nedtonede titelnummer – der er båret af en bevægende og melankolsk stemning – og den rammende linje – ”du vill vara osårbar, men du har inga vänner kvar”.

Samlet hørt et album, der bør ramme bredt, og som bør give Sara Yasmine mange nye musikalske venner i såvel hjemlandet, som her til lands.    

Pressefoto
Udgivelsesformat: Digitalt
Udgivelsesdato: 28.02.20
Label: Eget forlag
Genre: pop

Leave a Replay

Fotograf: Album cover

Udgivelsesformat: Digitalt
Udgivelsesdato: 28.02.20
Label: Eget forlag
Genre: pop
  • Få en banner via “Fællesskabet Side 33”

  • Følg os her

    Scroll to Top

    Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.