Farverig cocktail i Karosserifabrikken

231391833_1838829582950238_8505573180291703719_n

Fotograf: PRESSEFOTO

”Musik og kunst tager hinanden i ånden på nyt sprudlende spillested i Helsingør”

Helsingør er i forvejen en by med et rigt kulturliv – og gode spillesteder, ikke mindst Kulturværftet, der evner at få mange store og spændende udenlandske navne på plakaten. Indenfor det næste års tid vil navne som John Mayall, Lee Ritenour, Suede, Macy Gray, Yes, Manfred Mann og The Cardigans således kigge forbi. Men alligevel synes den handlekraftige iværksætter Anders Nannerup., at der ligesom manglede ’noget andet’ for vækstlaget og de etablerede artister, der ikke er store nok til at fylde f.eks. Kulturværftet, Derfor købte han bygningerne i Murergade , der tidligere havde huset det gamle musikhus.

Det blev sat i stand, lavet om – og musikken begyndte at spille igen – for stedet er sat til i musikkens tjeneste. Selvom det er privatejet, er det ikke med profit for øje, at Anders Nannerup har kastet sig ud i projektet. Det er båret af passion, og af ønske om at skabe et bæredygtigt fællesskab omkring musik, kunst, kultur – og selvfølgelig Helsingør.

Stedet – der maksimalt kan rumme godt 350 publikummer – er i sin profil tiltænkt som en slags nordliggende miniudgave af Amager Bio. COVID-19 pandemien satte dog en stopklods for en ellers god kickstart, men nu begynder der igen at ske ting og sager på det visionære spillested. Fokus er på kvaliteten af hele den helhedsoplevelse, det er at gå til koncert – og da SIDE 33 sidst gæstede stedet til koncerten med The Cold Stares var det præcis det man fik med hjem. En mindeværdig helhedsoplevelse.

Efterårets program er på plads – og vi vil da herfra opfordre den nysgerrige læser til at se lidt nærmere på programmet – hvor særligt en håndfuld navne stikker ud. Den unge amerikanske komet Zach Person kigger forbi den 5. september med hans bud på et mix af rock og blues arrangeret i pop format (ikke ulig Lenny Kravitz), Blues Caravan 2021 kigger forbi med Jeremiah Johnson, Ryan Perry og Whitney Shay den 9. september, og så er der 10-års jubilæumstur koncert med Skullclub den 24. september, og et længe ventet comeback fra de melodiske hard-rockers i Skagerack finder sted den 1. oktober – inden en regulær overhaling af toptunet rock ´n´ roll i verdensklasse med svenske John Lindberg Trio finder sted den 8 oktober.

Når verden forhåbentligt er normaliseret, er ambitionen 25 – 40 koncerter og andre kulturelle arrangementer årligt. Selvom sommeren stadig summer sker der dog også noget på Karosserifabrikken her i august. I morgen lørdag den 7. august er der nemlig en gratis lille intim semiakustisk koncert med Freddy And The Phantoms og “fernisering” med forsanger Frederik Schnoors malerier.

Når Frederik Schnoor, autodidakt maler, musiker , eventmager og festivalleder, tager pensel, spartel og tube i egen hånd, er hans stil stærkt inspireret af de gamle COBRA kunstnere og situationismen. Det klassiske og orkestrerede er valgt fra til fordel for det eksperimenterende, intuitive og fabulerende. Frederik Schnoor er uddannet bachelor i æstetik og kultur fra Århus Universitet og cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling fra Københavns Universitet.

Med afsæt i hvad han selv kalder en slags ‘maleriets jazz’, bedriver han kunst med store armbevægelser og kan med god ret sammenlignes med både unge kunstnere som Frederik Næblerød, men også gamle mestre som Asger Jorn, Jørgen Nash og Jens Jørgen Thorsen. Hans kreative rygsæk bugner altså med kulturel know-how, kunsthistorisk teori, og en bred forståelse for de moderne tendenser.

Frederik Schnoor er ikke den eneste kunstner på galleriets vægge for tiden. Han er iblandt andre gode kollegaer som også begår sig i musikken; Lars H.U.G, Jess Stæhr, Anders Moseholm, Troels Trier m.fl. Der kan også opleves værker (malede guitarer) fra projekt #Recyclingformusic, af blandt andre Billy Cross, Magtens Korridorer, Per Chr. Frost, Peter Ingemann …. OG Fredrik Schnoor.

Galleriet åbner klokken 11 – musikken starter klokken 15 – og adressen er Murergade 8 a, Helsingør.

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.