Rugsted & Kreutzfeldt – Paletten, Viborg – 05.10.19

_MGL9156- 13_d. 05.10. 2019

Fotograf: Poul Erik Pedersen

"Jubilæumsmenú med evigt lune pop-korn"

Rugsted & Kreutzfeldt er på en eksklusiv bandtur her i efteråret. Dette i anledning af popduoens’s 40-års jubilæum for det debutalbum, som udkom tilbage i 1979 – og indeholdte klassikere som ”Godda igen”, ”Sad i parken”, ”UPS” og ”Jeg ved det godt”. I nyere tid er der ikke kommet mange nye sange. Seneste album er ”5” fra 2011, der udkom efter en pladepause, der havde varet siden 1984.

Pladen ”5” viste at duoen bestemt ikke havde tabt grebet om den gode popsang og den lækre vokalharmoni – og den legendariske – nu afdøde musikjournalist Torben Bille kvitterede i sin omtale af albummet blandt andet med ordene –

”De synger om at ville helt derop. Det kommer de ikke, men den musik, der umiddelbart forekommer som lidt for ens, lidt for tilbagelænet, vokser faktisk ved genhør og folder sig ud som popmusik uden dårlig samvittighed, men med hjemsøgende refræner. Prøv at modstå en sang som “Indtil jeg så dig” eller prøv at undgå at byde kæresten op under ‘Hvis du sender kærlighed’, mens Benjamin Koppels sax smægter og lokker…”

De har så til gengæld holdt sig i gang på livescenerne lige siden, og gensynsglæden fra det loyale publikum er altid stor. Og det selvom en sætliste til en Rugsted & Kreutzfeldt koncert er nogenlunde lige så lidt overraskende, som indholdet i en rejecocktail. Men duoen og deres altid velspillende og kompetente hold af musikere, formår alligevel at sørge for at forventningens glæde aldrig bliver den største – og at publikum føler at de er en del af en fest, der nok er pæn, men aldrig kedelig.  

Det er også den følelse, som opleves af vores udsendte Poul Erik Pedersen denne lørdag aften i Viborg, hvor nostalgien fik lov at skabe ægte begejstring i nutiden med et velvalgt udsnit af sange – og eviggrønne evergreens – fra bagkataloget.

En af hemmelighederne er naturligvis at man ikke finder meget mere professionelle folk end de herrer her – og så kan de trods en efterhånden velvoksen alder – Jens Rugsted er 72 år, og Stig Kreutzfeldt er 69 år – i den grad stadig deres kram og ramme deres toner – og det på et niveau, som tidens unge da bestemt kan lære af.   

Det var dog et modent publikum, der tog del i en spændende musikalsk rejse, hvor der undervejs da også kom lidt tryk på, og hvor der også blev serveret hyggelige anekdoter ”behind the songs”. Og så var det rent faktisk ikke kun bagkataloget der blev luftet – men også nogle af de sange, som de har skrevet til andre i tidens løb – f.eks. ”Jeg i live”, som blev et hit for Burhan G.

Alt i alt en koncert fuld af varme, spilleglæde og sange, der holder sig mindst lige så godt som hovedpersonerne og deres publikum.

Turen fortsætter frem til den 05.12, hvor de slutter i Odeon, Odense, men forinden da har de spillet 16 steder rundt i landet – næste gang den 11.10 på Fermaten i Herning. Er du til pop-korn, så det bare om at komme af sted og fange dem ude på ruten. De er dokumenteret langtidsholdbare!

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.