ÅH JA – I dag skulle ”Kun for forrykte” festival være skudt i gang

IMG_9928

Fotograf: Maria Fremming

”Hovedparten har beholdt deres billet og kan se frem til samme flotte program i 2021”

I disse timer skulle den anden udgave af Kun for forrykte festivalen være skudt i gang i Stubbekøbing, på det smukke og idylliske grønne område lige ud til vandet (se foto) .

Men som alle andre festivaler måtte de aflyse pga. de generelle COVD-19 foranstaltninger, og til trods for at denne festival blot har en maks kapacitet på omkring 1.500 mennesker samlet.

Det er således en lille og intim festival, der byder på store oplevelser – med fokus på fred, kærlighed og håndspillet roots, folk, beat og rock – primært med danske kunstnere – suppleret af nogle af de udenlandske navne, der virkelig kan gøre en forskel.

Heldigvis har festivalen meldt ud at de viderefører det imponerende program fra 2020, og således kan man allerede nu gå og glæde sig til at se de engelske legender The Zombies, som det store og ubetingede hovednavn, suppleret af Ache, Young Flowers, Burnin Red Ivanhoe, Electric Boys (SE), Uffe Lorenzen, Bite The Bullet, De Underjordiske, Tømrerclaus, Dale Smith Blues Band (SE), Mathilde Falch, Eve Iko, Select Captain, Wendy McNeill (CAN), Sorte Fugle, Hammond Orgasm, Jakobsen og Friværdien, Jay Smith & His SCR Band (US), Monique Mai og Daniel Jul.


Et program, der må mange måder rummer både nyt talent, nyskabelse, nostalgi, eviggrøn vedholdenhed, og så også et kærkomment comeback – til et af landets mest anerkendte progressive rockband i 70’erne ACHE. De skulle have gjort endegyldigt comeback i ny og frisk opsætning – centreret om de tre originalmedlemmer Finn Olafsson, Torsten Olafsson, Per Wium suppleret af de to nye – forsanger August Ussing, og Jacob Smedegaard på trommer, som overtager den plads som hans afdøde far Gert Smedegaard i mange besad med stor snilde. ACHE skulle udover et par festivaljob havde spillet i Amager bio i efteråret, men har valgt at skyde deres comeback til 2021, hvor skygger og frygt efter COVID-19 forhåbentlig er en saga blot.

Pressefoto af ACHE

Du behøver nu ikke være nervøs for at det et rustent band der træder op på scenen i Stubbekøbing juni 2021 – for ACHE har rent faktisk spillet en fuld koncert i Amager Bio kort tid før – nemlig den 22.05.21.

Og forhåbentlig kan de spille op til en udsolgt Kun For Forrykte festival 2021. Omkring 80% af dem , der havde købt billet til 2020 valgte nemlig at beholde billetten, og gav derved festivalen en uvurderlig tillidserklæring, og bidrog i høj grad med denne støtte, at give sikkerhed for,  at festivalen altså kunne gennemføres i 2021.

Billetsalget til 2021 er nu godt i gang – via billetto – og der meldes i skrivende stund om at der er lige over 500 partout billetter tilbage. Så det er måske med ikke at vente for længe med at købe billet med, hvis man skal opleve en bæredygtig woodstock stemming i mini format anno 2021. For det må antages at der er en stort, købelystent og meget musiksultent publikum derude, og med den fantastiske start festivalen fik sidste år, så rygtedes det velsagtens hurtigt, at Kun for Forrykte festivalen er festivalen for dig, hvis du holder af hjerteformet håndholdt rytmisk musik, højt humør, nostalgi og en masse nutidig nysgerrighed i selskab med mennesker i alle aldre.   

Side 33 var på festivalen sidste år – og må sige at det var overvældende, at mærke hvordan alt spillede – både i forhold til det praktiske, i forhold stemningen blandt folk, og i forhold til det der blev serveret fra scenen.

Foto: Søren Schnoor

Wucan fra Tyskland tog nok prisen for årets koncert, med et udadvendt sæt, der bare havde ALT hvad en vellykket rock koncert skal have – og så selvfølgelig det overraskelsesmoment, der til tider kan blæse en helt omkuld.


Og går du så og tænker – jamen sker der så ikke noget eller andet stubbekøbing før til næste år – så har du gjort regning uden vært – for musiker og eventmaker Flemming Walther-Andersen har gang i en masse – blandt andet lige nu et “bord -til- to” koncept, der indeholder en masse spændende live musik sommeren over på Havnepladsen eller på det lille spillested “Mælkebøtten”. I dag er det blandt andet Stine Klingsten med band, der går på scenen og i morgen præsenterer Walther sit eget band Sorte Fugle i en dobbelt koncert med de altid charmerende og veloplagte B-Siden. Det koncept og hvad Walther ellers har gang i i Stubbekøbing og Nykøbing Falster. vender vi tilbage til.

Flemming Walther-Andersen fotograferet af Maria Fremming

Picture of Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.