Abekejser – Studenterhuset, KBH – 17.10.19

Abekejser

Fotograf: Mads Kornum

”De gutter her er så dygtige, at de ikke behøver lette blærerøven”

Studenterhuset var godt besøgt denne milde torsdag aften i efterårsferien, hvor ”lille fredag” i høj grad bar byen. Heldigvis var mange kommet for at lægge ører til Abekejser, der netop har udsendt deres inspirerede debutalbum ”Floating Through the Universe”.

En god titel – for det er et helt særligt musikalsk univers, at de fem ferme unge mænd, der naturligvis alle har gået musikkonservatorievejen, lukker os ind i.

Et univers, der LIVE smukt blev foldet ud i fem finurlige kvarter, hvor vi få halvgamle musiktosser, sammen med unge ny-nørder kunne stå og plukke løs af de musikhistoriske referencer – og bare name-droppe løs.  

Min gode ven René Bode udtrykte det efter koncerten først bare med ordene ”HOLD KÆFT DE ER GODE! –  senere suppleret med de mere reflekterende betragtninger – ”Zappa’s søn fik et barn med grand onklen til Herbie Hancock’ kusines veninde, som også var datter af keyboard spilleren fra Daft Punk – Og hvordan det blev til det Aarhusianske band Abekejser ved jeg ikke, men det var fedt og groovy”

En ret rablende beskrivelse og alligevel noget så rammende – for trods de mange referencer – kan du som publikum aldrig helt vide hvor Abekejser er på vej hen på DERES stisystem.  Som lytter føres man af snørklede stier igennem junglen – båret på en guldstol, der hele tiden er behagelig at befinde sig i, fordi den er skabt af en gennemgående forførende groovy rytmisk sans, en melodisk tæft, og en flair for de fede beats og ikke mindst de skæve og sjove omveje.

LIVE får guitarspillet fra Jeppe Lavsen ekstra med plads – men smyger sig elegant uden om hangen til overdrev – og ”se det er mig der er gorilla”- attituden.

Abekejser spiller kort sagt tight og samhørigt fra første til sidste minut – selvom hver enkelt musiker emmer af individuel klasse. Men det i flok, de løfter, og skaber lige præcis den musik, som vi ikke vidste manglede i junglebogen.

Deres jazz-tronic (eller kald det hvad du vil) passer næppe i mange kasser på nationalradio – men hvis P3 eller P6 ville rykke lidt på kalkulerne bare for en enkelt gang skyld – så oser titelnummeret ”Floating Through the Universe” af potentielt alternativt radiohit – og er i øvrigt født til ethvert dansegulv, hvor der befinder sig folk med en snert af blodomløb i de nedre dele.

Abekejser kan opleves næste gang på hjemmebanen i Århus – på Radar. Det bør du ikke snyde dig selv for hvis du er på de kanter!.

Pressefoto
Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.