Alex Nyborg & A Circle of Friends er klar til ny start

Alex Nyborg Madsen - tribute to Springsteen

Fotograf: Maria Fremming

”Tager landet rundt for at dele en fælles begejstring for Americana genren og det der ligner”

For de fleste ’music lovers’ her til lands – ikke mindst i aldersgruppen 35-65 år – så er Alex Nyborg Madsen kendt, anerkendt og respekteret, som en af vort lands absolut bedste og mest nysgerrige musikformidlere. Reelt det bedste forbillede der findes for en side som vores – en musikalsk bredside til os alle. I en alder af 61 år er hans nysgerrighed lige så stor og bred, som altid – og i en verden, hvor der er så stort et musikudvalg, at det kan føles helt uoverskueligt, er han garant for at være det seriøse kvalitetsfilter, der baseret på viden og indsigt præsenterer noget der er værd at give et lyt, og tage stilling til.

Men som så mange andre gode mennesker har Alex Nyborg Madsen flere strenge at spille på. Ud over at tale om – og præsentere musik , så er han også selv en aktiv udøver. Det har han været i mange år on and off. Lige fra Witch Cross, Harlot, Savage Affair og til Sing Sing Sing via Led Zeppelin Jam – og så er der såmen også i årenes løb udgivet nogle sange i eget navn i diverse sammenhænge – hvoraf ikke mindst julesangen “Santa Claus Baby” fra albummet “Rock it at Christmas” er værd at tage frem når den lejlighed byder sig. Men det meste har været med afsæt i hans musikalske hjertebarn – rocken.

Sammen med nye velspillende musikalske venner flytter han dog nu blikket hen imod roots og americana genren i bandet Alex Nyborg Madsen & A Circle of Friends. De har reelt været klar til start i et par år – men som så meget andet blev deres møde med publikum også udskudt pga en alt andet end venligsindet pandemi. Efter et par vellykkede festivaljobs til at komme i gang her i løbet af sommeren – lægger de nu an til endelig at komme hele landet rundt i en trimmet og toptændt udgave i de kommende fire måneder.

I tråd med folkemusikkens oprindelige rolle, hvor sangene rejste fra by til by med gode historier, eller bare gode sange, man kunne lære hurtigt at synge med på og danse og drikke til, vil det nye band blive en slags levende radioudsendelse, hvor de spiller sangene selv og fortæller historierne til. Holdet omkring Alex Nyborg Madsen er et band af dygtige yngre håndspillende musikere Emil Meinild – Guitar, dobro – Asger Søgaard Hajslund – Guitar, banjo, kontrabas, mandolin, vokal, Thea Damgaard – Kontrabas, banjo, vokal, Julie Krogsbøll – Violin, kontrabas, vokal – og vennekredsen er senest blevet udvidet med Anne Kirstine Winkler på slagtøj og percussion.

Pressefoto

Alex Nyborg Madsen gennemgik for lidt over 3 måneder siden en ‘Gastric sleeve’ operation (fedmeoperaton) – der har gjort at han fremover har nogle færre kilo at slæbe rundt med. Til gengæld er der stadig masser af vægt bag hans lyst til sammen med sit band at komme ud og dele en fælles begejstring over noget musik, og nogle sange, der står deres hjerter nær.

Turen starter på torsdag den 9. september i Birkerød. Forvent simrende fortolkninger af en stribe smagfuldt udvalgte perler fra kendte som ukendte artister indenfor americana genren. Der arbejdes på et debutalbum med hjælp fra blandt andre Michael Hartmann fra HUSH, og for nylig kom første smagsprøve i form af singlen ”Love Grows Wild” (af Buddy Miller). Og lad mig udrykke det således! Hvis det ikke giver lyst til mere, så er du vidst bare ikke sulten på americana!

Jeg vil derfor for egen regning i hvert fald blot konstatere , at det lyder som den type koncert, hvor man roligt kan invitere vennerne, familien, og naboen med – for With a little help from Alex Nyborg & A Circle of Friends skal verden nu nok blive lettere at begejstres i igen.    

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.