ALPHAVILLE – Docken, København – 23.10.21

Alphaville 2021 Fotograf Henrik Hildebrandt - Docken (2)

Fotograf: Henrik Hildebrandt

”Alphaville har stadig Gold og lyden af den evige ungdom i behold”

Det tyske synth-pop band Alphaville havde deres storhedstid i midt 80’erne – ikke mindst i kraft af deres debutalbum fra 1984, der indeholdt numre som ”Big in Japan”, “Sounds Like a Melody” og “Forever Young. Ikke mindst sidstnævnte er blevet en klassiker – også for efterfølgende generationer – hvilket f.eks.  324.493.892 afspilninger på Spotify i skrivende stund ganske godt underbygger.

I de sidste 25 år har bandet dog kun udgivet 3 album – i 1997, 2010 og 2017 – og herfra blev der blot luftet i alt 5 sange ved gårsdagens koncert på Docken, hvor bandet gav deres første danske indendørskoncert i 17 år.  Til gengæld var der hele syv numre fra debutalbummet, som lyste op på en sætliste med i alt 15 sange – og hvad filan betyder en sangs alder da også, når den i nuets genhørsglæde føles ”Forever Young”?  

Fra det det originale line up, er det kun den nu 67-årige forsanger Marian Gold, der er tilbage. Lige fra første tone i det glimrende åbningsnummer “Jet Set” stod det heldigvis klart at hans karismatiske stemme stadig kan levere og han var tydeligvis glad for at være tilbage på en scene igen – og de godt 600 publikummer virkede tilsvarende glade for at se ham og for hvad de hørte af gammelt guld. Så skal man vel ikke forlange meget mere?  

Picture of Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.