Amerikanske Austin Lucas går stadig imod strømmen

AU

Fotograf: PRESSEFOTO

”Punk troubadouren giver 4 koncerter i Danmark til december”

Austin Lucas er det man roligt kan kalde en musiker, sanger og sangskriver, der henter sin inspiration ved at tage aktiv del i den virkelighed, der omgiver ham. Han er punk, han er erklæret antifascistisk, og han dyrker ’muay thai’ og ’kickboxing’, både som udøver og som coach.

Hvad angår det sidste kan man netop nu på hans egen Facebook side se en kort dokumentarfilm, ”Austin Lucas Punches Up”, hvor han fortæller om hvad ’muay thai’ og kickboxing træningen har betydet for ham i de sidste seks år. Han inviterer endda sine følgere på en træningstime, mens han på tur med sit nye album .

Do you do Muay Thai or K1 kickboxing and want to train with me while I’m on tour? Cuz I definitely wanna meet new people and kick and punch things together. Holler if you wanna hang, skriver hans således på sin side.

Foto fra Austin Lucas FACEBOOK side

Kedelig og stillestående er amerikanske Austin Lucas altså ikke, selvom han rent faktisk nu på andet år sidder fast i Europa. Under Covid-19-pandemien har Austin Lucas boet i Mainz, Tyskland. Langt væk fra både sit hjem og sin familie i Indiana voksede hjemlængslen. Den ekstra tid og den inspirerende energi, brugte han heldigvis på at skrive sange til et nyt album.

Austin Lucas er således aktuel med albummet ”Alive In The Hotzone”, der udkom sidste år, og er hans bedste, og også mest politiske og mest banddrevne album til dato. Sangene er moderne protestsange, der ikke overraskende rummer masser af punch og personlighed.  Albummet er et stærkt, levende og brændende bevis på at man ikke kan holde en god punk troubadour nede.

Han har udgivet albums i eget navn siden 2006, og har været en central figur indenfor Alternative Country og Folk Punk i næsten to årtier. Han har sunget, turneret og indspillet med alt fra Willie Nelson og Jamey Johnson, Frank Turner og Chuck Ragan, til Dawes, Langhorne Slim, Joe Pug, John Moreland og Lucero.

Mange af hans unge år er brugt på landevejen i forskellige udraderede biler på landeveje rundt om i både USA og Europa – og undervejs har både den amerikanske vestkyst og Tjekkiet været hans hjem.

Musikalsk har han haft succes med at blande de mange forskellige påvirkninger han har mødt på sin vej. Således står han både på skuldrene af de Amerikanske Country, Folk og Americana giganter, samtidig med at hans holdninger og etik fra 90ernes DIY punkscene er livsnerven, der løber gennem hans årer.

Efter flere aflyste koncerter pga. COVID-19 pandemien kommer Austin Lucas nu endelig til Danmark i December 2021, som en del af en større Europat tour, der starter her den 17. november i Spanien.

Den tour slår vi gerne en slag for her på siden – for vi er ret sikre på at ”Alive In The Hotzone” er en sikker kandidat til at løbe med titlen som “det bedste rockalbum vi overhørte i 2020”. Men bedre sent end aldrig – ikke mindst hvis du også har et af af de bankende rockhjerter, der også har et blødt og varmt punkt for den alternative sangskrivertype i yderzonerne.

Det bliver Richter i Gladsaxe, Fermaten i Herning, Turbinen i Randers og Dexter i Odense, der får fornøjelsen af at skrue op for varmen og gæstfriheden i denne omgang når Austin Lucas spiller op solo.

PRESSEUDPLUK

“One of the very best songwriters stateside…. a passionate and committed performer as well. If you get a chance to see Austin live when we’re able to go to gigs again, take it at the very first opportunity. He’s an incredible, incendiary live performer.”

– Ralph McLean | BBC RADIO NORTHERN IRELAND

“Made of muscular and well-toned roots-country, the thickness of which is where Mr. Lucas’s background in punk and hardcore peeks through.” –

New York Times

“A fine, raw-eyed examiner of the fractured heart and a deeply affecting singer. He is one of the quiet joys of current American music.”

– The Independent UK

Picture of Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.