Amerikanske The Cold Stares er på turne i Danmark og i Sverige

WAYS_FULL_Cover

Fotograf: PRESSEFOTO

”LIVE SENSATION - duo leverer højspændingshybridrock med blues og punk i nervebanerne”

Amerikanske musikere er ikke hverdagskost på disse kanter i disse stadig ualmindelige tider – så når nogle kigger forbi, så synes vi her på SIDE 33 det er med at overveje om ikke man skulle tjekke dem ud – også selv om man ikke lige kender dem i forvejen.

Personlig kendte jeg f.eks. ikke nærmere til The Cold Stares fra Nashville, der ankom til Danmark i forgårs. Her kunne de nyde København inden turen gik videre til Posten i Odense, der lagde scene til deres femte job på en Europa tur, der begyndte den 25. juni i Belgien – og fortsætter frem til den 14.7, hvor de slutter af i Hull i England.

Som så meget andet i Odense var også besøget på Posten angiveligt ganske eventyrligt – for på deres Facebook side skriver The Cold Stares i hvert fald her dagen derpå:

“Blown away by the turnout and support tonight. Humbled by the encore, and completely ecstatic to be able to sign some of the new vinyl for you guys after such a long wait.”

The Cold Stares er dannet i 2010, og har siden 2014 udgivet tre album, og det næste ”Heavy Shoes” udkommer den 13. august 2021 via Mascot Label Group.

Bandet er en duo – med sanger, sangskriver og guitarist Chris Tapp i front, og Brian Mullins bag trommerne som bandets piskende puls. Bare to mand leverer de en lyd, der lyder af det dobbelte. De præsenterer en omgang overskudsagtig hybrid rock i den boldgade, der har medspillere som The Rival Sons, The Black Crowes, The Black Keys og White Stripes. Men de har også rødder i den mere sydstatsorienterede del af rocken, og i går fortolkede de f.eks. ”Whipping Post” af The Allman Brothers – ligesom det er svært at forestille sig at album med f.eks. Black Sabbath og Led Zeppelin ikke har været en del af den musikalske opvækst. Men vigtigst af alt – deres egne sange – er ‘the real deal’. De er derfor mest af alt sig selv – med et ægte udtryk, serveret for fuld skrue – og med ‘the blues’ i blodet.   

Også branchekollegaer har fået øjne og ører op fra bandet. Selveste Joe Bonamassa har blandt andet udtalt – “The Cold Stares are my greatest musical discovery of 2019” – og det er måske en af årsagerne til at han tager bandet med på support når han senere på året tager på tour.

Så lidt af en godbid til et sultent rockpublikum og et gedigent scoop af Posten i Odense – og af Karosserifabrikken i Helsingør, der har dem på programmet den 9. juli – at få dem her til landet. Det er godt og modigt booker arbejde!  

Indimellem spiller de hele seks koncerter i Sverige – blandt andet den 5. juli i Trykhallen i den lille hyggelige by Falkenberg, der ligger kun en mindre smuttur/togtur væk fra Danmark. Til koncerten i Falkenberg – der er arrangeret af de gode og passionerede folk fra musikforeningen Rootsy Falkenberg  er der endda yderligere at komme efter i form af amerikanske Hannah Aldridge (US) og svenske Nicky William på programmet.

Picture of Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.