ANNIKA AAKJÆR – Snapsting Uge – 25.06.19

_MGL7221- 4_d. 25.06. 2019

Fotograf: Poul Erik Pedersen

"Unik underholdning med kant og god karma"

En af Side 33’s gode mænd i det midtjyske Poul Erik Pedersen var på pletten med kamera og notesblok, da Annika Aakjær med band gjorde stop på torvet Viborg i forbindelse med Snapsting’s ugen.

Det er efterhånden over 10 år siden at Annika Aakjær udgav sit debutalbum, og siden er det blevet til yderligere to slidstærke – men musikalsk ret forskellige – album fra hende. Dog var det først i forbindelse med deltagelsen i TV-2 programmet Toppen af Poppen sidste år, at kendskabsgraden hos den brede befolkning virkelig steg.

Men bedre sendt end aldrig – og Annika Aakjær bliver åbenbart kun bedre med alderen. Hun er blevet en historiefortæller, så underholdende, at både Allan Olsen, Lars Lilholt og Niels Hausgaard, da virkelig skal begynde at stå tidligere op, hvis de skal følge med på den høje og herlige klinge, som Annika Aakjær kører på, i sine intro fortællinger i mellem numrene. Hun deler rundhåndet ud af vittige betragtninger og anekdoter fra hendes eget liv , og hendes optræden er nærmest en mellemting mellem hybrid-pop og komik.

Målet fornemmes at være at at få publikum til både at grine og græde – og måske lige få dem til at skænke udvalgte emner en tanke, også bagefter. Annika Aakjær har en helt særegen evne til at bevæge sit publikum, med sin smukke og meget personlig stemme og de ofte nære og billedrige tekster . Det lykkedes hende også sin underfundige vis denne skønne sommeraften i Viborg, hvor der blev leveret sange fra bagkataloget – flere sat i lidt nye klæder og rammer –  og så forkælede hun også lige med at have sat flere nye lovende sange på sætlisten. Det var ærlig talt svært at forlange meget mere.

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.