Baby Did A Bad Thing – Dexter, Odense – 15.04.23.

Baby Did A Bad Thing af Steen Madsen (4)

Fotograf: Steen Madsen

"Ny konstruktion stemte i - og bestod til stående bifald"

Danske Baby Did A Bad Thing begejstrede anmelderne (herunder Side 33), da de i 2020 udgav debutalbummet under samme navn. Dengang bestod det århusbaserede band af Jonas Fjelsted, Casper Simonsen, Thomas Friis, Mikael Sort og Eline Engholm. I foråret 2022 forlod sidstnævnte bandet, der efterfølgende gik i studiet og teasede ny udgivelse. Nu er den her endelig. ’Out Of The Blue’ hedder albummet, der udkom fredag, og således passende kunne præsenteres lørdag på Dexter i Odense, der denne aften var fyldt op og klar til at tage imod americana-kvartetten.

Baby Did A Bad Thing indleder med ’Rock Bottom’, en personlig favorit fra debutalbummet. Frontmand Jonas Fjelsted fremfører første vers unplugged, hvorefter Casper Simonsen slår trommen an og resten af bandet følger trop. Sådan, så er vi i gang. Fjelsteds vokal er ikke at tage fejl af. Han besidder en af de stemmer der er bemærkelsesværdige, uden at være prangende. Fin, ren, behagelig og en vokal man kan lytte længe til.

Næste sang på repertoiret, den nye ’Tomorrow’, understreger at americana-sounden, der kendetegner bandet så godt, viderebringes på det nye album. Sættet fortsætter med en god kombination af ældre og nye sange. Her kan fremhæves ’In You I Found My Home’, hvor bandet brillerer med smukke korharmonier, og især bassist Thomas Friis vokal skinner flot igennem. I det hele taget er alle fire medlemmer dygtige sangere, noget der måske først nu, i bandets nye konstruktion, gør sig særligt bemærkelsesværdigt.

Efter en kort pause er Fjelsted og Simonsen, nu på keyboard, tilbage på scenen. Således åbnes andet set med den nye kærlighedshymne ’Love Is A River’, der på albummet får selskab af WHO KILLED BAMBI. Igen udmærker Fjelsted med en vokal, der uanset om han tangerer i fuldregister eller falset, rammer lige i hjertet. Et nedtonet men magisk moment, og muligvis et af aftenens højdepunkter. I det hele taget kan Baby Did A Bad Thing lide at forkæle sit publikum med små finesser og det er værdsat.

Her er ikke tale om det store snakke-band, men hvem behøver også det? Det er jo musikken det handler om. Og der er ingen tvivl om at her er et hold suveræne musikere, der besidder eminent og dynamisk samspil. Guitarist Mikael Sort gør sig især bemærket på pedal steel, mens Fjelsted undervejs forkæler med fede dobro-slides og til tider endda mundharpe. 

Sidst på aftenen bringes den retro ’Ear Trumpet’ mikrofon, der ellers har stået stille i udkanten af scenen, endelig i spil. Det viser sig at være ventetiden værd. Ekstranummeret ’Mother’ fremføres a cappella af alle medlemmer, og de stærke korharmonier understreges for alvor. En imponerende fremførelse, der efterlader publikum i stående bifald.

Alt i alt bød koncerten på et gennemtænkt og varieret sæt, med plads til både rockede americana-beats og fine ballader. Heriblandt også perlen ’Scars’, der oprindeligt var en velklingende duet mellem Jonas Fjelsted og Eline Engholm, hvis harmonier nu er erstattet af det veløvede kor. Det leder spørgsmålet hen på aftenens uundgåelige spørgsmål. Hvem er Baby Did A Bad Thing uden Eline Engholm, der før havde en fremtrædende frontposition, og hvis vokal upåklageligt fungerede som stærk pendant til Fjelsteds pænere udtryk? Og ikke mindst, holder det?

Svaret er kort. Ja det holder!

Selvom bandet med ’Out Of The Blue’, lader til at skrue en anelse ned for de tunge americana-skyts til fordel for en blødere retning, fastholder de det velkendte Baby Did A Bad Thing dna, og er uden tvivl et af Danmarks bedste nordicanabands. Derfor er det også yderst tilfredsstillende, endelig at se dem få en velfortjent plads på dette års Tønder Festival.

Amanda Kongstad

Amanda Kongstad

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.