BASKERY – Tøjhuset Frederica – 25.04.19

FN5_3257

Fotograf: Frank Nielsen

“Svenske søstre leverede magt demonstration af den ydmyge slags”

Den svenske trio Baskery, der består af Greta, Stella og Sunniva Bondesson har før imponeret på disse kanter, og torsdag aften gjorde de det igen.

Publikum blev kort sagt vidner til en magt demonstration af den mere ydmyge slags. Bandet har de sidste 10 år turneret verden rundt med deres musik og deres hele egen stil. Beskrivelsen på deres hjemmeside er rammende – ”Sounds like nothing else”.  Americana, punk, rock – ja sågar blues og svensk folkesang i en fin blanding.

Det var tre oplagte søstre, der gik på scenen og de lod sig ikke påvirke af et lidt skuffende fremmøde. Kontakten til publikum var der lige fra første nummer, men det var en fejl at svare svensk på spørgsmålet om hvilke sprog snakken skulle foregå, men det fangede de hurtigt og slog over i engelsk.

Musikken var en pæn blanding fra hele deres bagkatalog, der består af 4 album og en EP. . Vi var rundt om de 3 bitches from Sweden (“Shut the Catflap”), og om deres ynglings plante Kaktussen. For som de sagde den kunne man både spise og drikke fra og så var den også et godt våben. En gammel svensk drikkevise blevder også plads til, alle med rigtig gode vokaler flerstemmigt.

En fornøjelse at opleve, at de lykkes med at gøre tingene på deres egen måde, og dejligt at opleve at de fremmødte med glæde tog imod.

De kommer til Danmark igen i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival, hvor de spiller på Balders Plads den 07.07.19.

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.