Billy Ocean – DR Koncerthuset – 13.09.22

Billy Ocean 2022 Fotograf Henrik Hildebrandt (16)

Fotograf: Henrik Hildebrandt

”Still going ...LOVERBOY - LOVERBOY – LOVERBOY”

Den 72-årige engelske hitmager har stadig et godt tag i publikum her til lands, og denne onsdag midt i september var DR’s koncertsal godt ¾ fyldt, inklusiv SIDE 33’s udsendte reporter Belinda Hildebrandt og fotograf Henrik Hildebrandt.  

Skulle yngre læsere måske ikke lige reagere på navnet Billy Ocean, så lad os da lige starte med lidt historie.   

Billy Ocean markerede sig allerede på UK TOP-20-single hitlisterne i 1976 og 1977, men det var særligt i 80’erne at han fik status, som en af de mest populære britiske R&B og soulsangere. Første gang for alvor i 1984 med singlen ”Loverboy”, der blandt andet fik en anden plads på den amerikanske singlehitliste ”Billboard Hot 100”, og herhjemme opnåede nummeret en femte plads på singlehitlisten.  

“When the Going Gets Tough, the Tough Get Going” fra 1985 blev et stort verdenshit og særlig kendt via filmen Nilens juvel med Michael Douglas og Kathleen Turner.

Nummeret opnåede at blive nr. 1 i Storbritannien og nr. 2 i USA på de førende singlehitlister. Samme år vandt han en grammy i USA for bedste mandlige R&B-vokalpræstation for sit verdensomspændende hit “Caribbean Queen (No More Love on the Run), ligesom han optrådte til den amerikanske udgave af den store velgørenhedskoncert, Live Aid.

I de følgende år gik både There’ll Be Sad Songs (To Make You Cry) fra 1986, og “Get Outta My Dreams, Get into My Car” fra 1988 nr. 1 i USA.

Han har i alt solgt mere end 30 millioner albums, og er trods manglende nr. 1 hit efterfølgende, bestemt ikke gået i stå, hvilket hans seneste album ”One World” (2020) er et levende bevis på.

Levende kærlighed og holdbare hit

Den aktuelle tour – har været udsat pga Corona pandemien – og det er derfor et forventningsfuldt publikum, der tager godt imod hovedpersonen, som iøvrigt gæstede samme scene tilbage i 2019.

Det virker fra starten af til at Billy Ocean ønsker at gentage succesen fra dengang, og tager med et par enkelte afstikkere til det nye album ellers primært fat omkring numrene fra hans omtalte hitperiode.

Der var kort sagt gensidig kærlighed i luften fra start til slut, hvor den store charmør for alvor rullede sig helt ud med “Loverboy”, som et helt perfekt timet klimaks. Alle rejste sig fra deres stole og klapsalverne haglede ned over Billy Boy. Det overvejende modne publikum havde en fest, og de dansede og sang med på den velkendte og poetiske melodi.

Et flot punktum på en uforglemmelig aften i Koncertsalen, hvor Billy Ocean med driftssikkert band gav en afvekslende koncert. Et nummer som Suddenly viste den lidt mere følsomme side af Billy Ocean, mens Get Outta My Dreams, Get Into My Car tændte op under den festlige del.

Billy Ocean sneg også en hyldest til hans mester Bob Marley med. Det i form af sangen ” No Woman, No Cry ” og her blev der i den grad skrålet igennem fra salen.  Herfra kunne man også konstatere, at lyden, som det næsten altid er tilfældet her, var tæt på det perfekte.

Trods sin status og mangeårige succes virker Billy Ocean til stadig at have sine fødder solidt plantet i jorden og han var ikke bleg for fra scenen at joke om sig selv og sin glemsomhed, og få hele salen til at grine med.

Så tag ikke fejl – Billy Ocean er bestemt også relevant og godt selskab anno 2022 – the tough get going! .

Picture of Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.