Bjarke Falgren & Paolo Russo + MC Hansen, Møllegården i Eskildstrup, 20.06.21

LE2B7165 (1)

Fotograf: Maria Fremming

”Fællesskabet sejrede, da musikkens og naturens kræfter blev sluppet løs”

Det er sommer, det er sol og det er søndag.  Da Side 33 lagde vejen forbi Møllegården i Eskilstrup, der til dagligt er en velbesøgt landbutik med dyreartikler. Et sted hvor de ydre rammer til et udendørs arrangement er helt perfekte til at man også kan putte alt slags musikalsk underholdning ind i dem.

Aleks Jensen som driver Møllegården sammen med sin familie, brænder for god musik i alle afskygninger. Han har denne søndag inviteret Bjarke Falgren og italienske Paolo Russo, der til dagligt bor på Møn til at stå for underholdningen – og MC Hansen for fællessangen. Og hvad skal man så forvente? Nok mest det uventede. Disse musikere er ihvertfald ikke sådan lige til at sætte i en genre bås.  

Glæden er stor hos det siddende publikum, hvor de fleste havde søgt ind i skyggen, da solen var ubarmhjertig stærk, efter voldsomt skybrud og torden, bare en time før koncerten startede.

Det blev til næsten to timer med tonerne til det ene smukke musikstykke efter det andet, mens tonerne stille og elegant forsvandt op imod himlen, hvor man kunne skimte et par ørnearter, der svævede omkring i passende afstand og måske også lyttede med til den musik, der på nænsom vis forstyrrede deres daglige jagt område.

Det bedste fra Falgren & Russo blev gemt til sidst, nærmest som en musikalsk dessert. Nummeret ”Remember Sacré-Coeur” bliver sendt afsted ud i den danske sommer med så meget nerve og følsomhed, indhyllet i skrøbelige, men også så umådelige stærke toner, at man som publikum må huske sig selv på at trække vejret. Utroligt hvad to mænd kan præstere på en violin og på en bandonèon.

Paolo Russo og Bjarke Falgren har dannet musikalsk makkerpar i over 6 år, det var meget tydeligt at fornemme den indbyrdes forståelse under hele koncerten, også for en som mig, der aldrig har oplevet dem eller den type musik i levende live før.

Der var også plads til fællessang, og denne del stod MC Hansen for. Han gav en flot version af “Åbent Landskab” (Erik Grips danske version af Ulf Lundells originalsang) – og fik publikum til at synge med i alle afkroge, så det gjaldede over markerne og i det åbne landskab. En stor følelse af fællesskab bredte sig over området, og det var en følelse som publikum – inklusiv mig selv . smilende bar med sig hjem efter koncerten.

Picture of Maria Fremming

Maria Fremming

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.