Bjørn Berge Electric Band – Beta 2300 – 19.02.2020

Bjørn Berge Electric Band 2020 Photo Henrik Hildebrandt (4)

Fotograf: Henrik Hildebrandt

“Say No More - det er jo bare skidefed spade!”

Norske Bjørn Berge har holdt 25-års jubilæum som aktiv kunstner, og er bredt anerkendt rundt om i Europa for såvel sine evner på en guitar og for sin rå og markante stemme. Over 10 studiealbum har han udgivet – i kvalitet svingende fra det mesterlige til det ligegyldige. Alligevel er han stadig mest af alt en lidt velbevaret hemmelighed for de fleste her til lands.  


Han har i mange år haft fokus på det solistiske udtryk – men har nu igen samlet sit Electric Band – en trio, der i den grad er eksponenter for trio blues/rock fra øverste hylde.


Det viste sig måske at være lige lidt for ambitiøst nok med en tur rundt i Danmark , hvor der var en helt håndfuld job fordelt indenfor en uge. Det var i hvert fald kun omkring 40 mennesker, der sammen med Side 33’s udsendte Henrik Hildebrandt fandt anledning til at bruge sin onsdag aften på Amager i dette musikalske selskab.

Bjørn Berge havde ellers udtrykt det ret præcist selv på sin Facebook side – ”bandet lyder skidefedt for tiden!”. Det kan ikke siges mere præcist – og så var der ellers fuld fokus på guitaristen Bjørn Berge. Og det fokus bærer han som den letteste byrde – og det er helt tydeligt at det er musikken der er vigtig. Hyggelig smal-talk med publikum er ikke øverst på Berges dagsorden. Det er hans guitar der taler til musikhjerterne hos det modne publikum, der lød til at være enige om , at Berge bestemt godt kan fungere som hjertestarter fremover – for det her var simpelthen bare “skidegod spade”.

Picture of Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.