Black Stone Cherry – Amager Bio – 19.09.22

Black Stone Cherry 2022 Fotograf Henrik Hildebrandt (27)

Fotograf: Henrik Hildebrandt

“Gnistrende sydstatsrock tilsat ånden fra ELVIS”   

Black Stone Cherry har efterhånden mere end 20 år på bagen. Dannet i 2001 i Kentucky, USA. Chris Robertson (vokal, leadguitar), Ben Wells (guitar, backing vokal), og John Fred Young (trommer, backing vokal) har været med hele vejen, mens bassist Steve Jewell kom med i 2021. Kvaliteten af deres tunge og energiske sydstatsrock, er veldokumenteret via syv studiealbums, og senest på det aktuelle live album ”Live from The Royal Albert Hall”.

De har besøgt landet utallige gange i årenes løb – både som hovednavn og som support act til Alter Bridge (2011 i Store Vega) og senest Alice Cooper (2019 i Royal Arena).

Ellers har de været forbi både Loppen, Train, Pumpehuset og en gang før i Amager Bio tilbage i 2014, og så var de på Copenhell i 2015.  

Men senest de var i landet var til en udsolgt koncert i Pumpehuset i 2018. Ifølge rockzeit.dk til en ganske vellykket aften, hvor Black Stone Cherry med masser af tænding sørgede for at det gnistrede af musikalitet i Pumpehuset.

Det gjorde det sådan set også på denne kølige grå mandag i september, hvor de formåede at varme godt op indenfor i Bio’en til en festlig og farverig aften. Omkring 450 publikummer var mødt op, herunder SIDE 33’s udsendte – reporter Belinda Hildebrandt og fotograf Henrik Hildebrandt.  

Fra starten var Black Stone Cherry spændt op til lir, og kørte derudad i meget højt tempo, og især Ben Wells og Steve Jewell gav den 100 % speed, så stemningen hurtigt løftede sig sammen med støvet fra krogene, og fik publikum rystet godt sammen.

Velkendte numre som Again, White Trash Millionaire, Me and Mary Jane og Lonely Train blev leveret med både overbevisning og stor underholdningsværdi. Måske fordi Ben Wells afslørede at han er meget inspireret af selveste Elvis Presley; ”Han fik mig til at spille guitar og underholde, og inspirerer mig stadig 100 %”.

Black Stone Cherry er næppe selv originale nok til at inspirere ret mange på samme måde, men med enkle og simple virkemidler formår de nu alligevel at få en ganske traditionsbunden genre til stadig at kunne kaste brugbare og effektfulde gnistre fra sig.

Picture of EHDK

EHDK

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.