Blues Heaven 2021 – Diverse kunstnere – 12. + 13. november, Arena Nord – Frederikshavn

Blues-Heaven-Bobby-Rush-3-af-Frank-Nielsen-

Fotograf: Frank Nielsen

"Himlen er stadig blå, og Blues Heaven vender tilbage i 2022"

Efter aflysningen i 2020, var det med stor spænding, at der nu for 15. gang blev afviklet Danmarks største blues og soul festival. Ville publikum komme tilbage, og dermed være med til at levere det vigtige grundlag for festivalen fortsatte liv?.

En festival, der er blevet berømmet for en altid fantastisk og familiære stemning i meget professionelle rammer, og som også er blevet internationalt anerkendt via diverse flotte musikpriser i årenes løb.

 I 2019 tiltrak festivalen publikum fra 17 lande og alle hoteller i det nordjyske område var udsolgt måneder før. Men i 2020 måtte festivalen aflyses, og konsekvenserne af Covid-19 nedlukningerne efterlod selskabet bag festivalen i en vanskelig og alvorlig situation med alle aktiviteter annulleret. Da festivalen heller ikke var kvalificeret til nogen af regeringens hjælpepakker, var der derfor reel tvivl om festivalen ville kunne overleve.

Det gjorde den dog, og det ikke mindst takket være venlige donationer fra nære venner, der værdsætter arbejdet og som ønsker at festivalen forbliver det årlige musikalske højdepunkt.

Og ifølge vores mand på stedet – fotograf Frank Nielsen – så fik det trofaste publikum, deres største ønske opfyldt. Festivalens afvikling var nemlig i sig selv et samlet højdepunkt, og den blev gennemført, som et meget vellykket arrangement, med et godt sammensat program, hvor der var masser af koncerter, der virkelig gjorde indtryk.

Gaye Adegbalola

Frank Nielsen fortæller:

John Primer var virkelig i humør, og han svingede simpelthen for vildt. Gaye Adegbalola er en entertainer i verdensklasse og med et vanvittigt smittende humør. Kat Riggens viste bare klassen, og viste sig også som typen, der bare ejer scenen i det øjeblik hun betræder den. Nora Jean Wallace kom i den grad også ud over scenekanten. Når hun rigtig begynder at synge igennem, rykker man lige tre rækker baglæns, for så stor en stemme har hun.”  

”Også arrangementet ‘Gospel Heaven’ dagen efter festivalen var en vild oplevelse. Gaye, Kat, Nora Jean, Daria og Bruce Katz Band samt blæsertrioen The Bender Brass gav de fremmødte publikummer en helt unik oplevelse med nogle meget store stemmer og Nora Jean Wallace tog den da også lige et skridt videre og lovpriste Jesus i store vendinger.”

Gospel Heaven”

Blues Heaven 2022 – og ‘Early Bird’ billetter

Kvalitetsstemplet er herved sat. Så nu er det med at få spredt ordet om denne traditions- og kvalitetsbevidste festival. For festivalen kom godt nok akkurat helskindet igennem 2021, men der var bestemt plads til flere publikummer.  

”Der var ikke rigtig nogle der skuffede. Det var et godt og entusiastisk publikum der var mødt op i Arena Nord/Blues Heaven, og der var en livlig trafik mellem de forskellige scener.

Der var plads til mange flere i den store hal og det tænker jeg også der skal til hvis vi skal beholde så stor en festival med så store navne. ”

– Frank Nielsen

Så det er med at støtte op, hvis du har blåt blod i hjertet og festivaltrang og hang. Festivalen får endnu et skud i 2022 – og afvikles i dagene 11. + 12. november 2022, og der bliver fra den 15. februar sat ’Early Bird’ billetter til salg, samtidig med at de første navne til programmet tilføjes.

Foreløbig leverer Frank Nielsen nedenfor en stemningsrapport i billeder !

Bobby Rush
Bobby Rush
Gaye Adegbalola
John Primer
John Primer
Kat Riggins med Kari Strauss
Kat Riggins
Kat Riggins
Kat Riggins
Kirk Fletcher
The Kokomo Kings
The Kokomo King
Lil Ed
Monster Mike
Rick Estrin
Nora Jean Wallace
Nora Jean Wallace
Gospel Heaven

Picture of Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.