Blues Heaven lever … takket være private donationer!

Las Palmeras_Lygten_14082020-0 (12)

Fotograf: Brian Selander

”Bredt Internationalt program klar til Danmarks største blues og soul festival”

Det bliver nu for 15. gang at Danmarks største og internationalt anerkendte blues og soul festival Blues Heaven vil levere blå stemning, hjertevarm atmosfære og sjælfulde toner når man nviterer ind i den blå himmel, der svæver over Arena Nord i Frederikshavn i dagene 12. og 13. november 2021..

I 2019 tiltrak festivalen publikum fra 17 lande og alle hoteller i det nordjyske område var udsolgt måneder før. Men i 2020 måtte festivalen aflyses, og Covid-19 har efterladt selskabet bag festivalen en vanskelig og alvorlig situation med alle aktiviteter annulleret. Det har betydet, at der ikke har været nogen indkomst og festivalen har ikke være kvalificeret til nogen af regeringens hjælpepakker.

Virkeligheden er derfor, at Blues Heaven & Blues Productions har overlevet konsekvenserne af COVID-19 pandemien gennem venlige donationer fra nære venner, der værdsætter arbejdet og som ønsker at festivalen forbliver det årlige musikalske højdepunkt. Hvis du også har the blues over at denne vigtige og væsentlige danske festival stadig er presset på alle parametre – ikke mindst fordi det stadig er uklart, hvor mange billetter, der reelt må sælges til årets festival, så kan du støtte festivalen ved at donere et valgfrit beløb. Donerer du over Kr. 500,- får du tilsendt en t-shirts med det cool “I’m Keeping The Blues ALIVE” design påtrykt! Du kan støtte via MobilePay: 4063 2400 eller Jyske Bank reg. 7363 – 0001111256.

Men alt på trods har festivalen nu fået sammensat et program – med overraskende mange amerikanske navne – både et par store etablere kunstnere – men også nogle mere unge og lovende navne er med. Øverst på plakaten står helt naturligt den 87-årige legende Bobby Rush. Sangeren, guitaristen og mundharpe-spilleren modtag både i 2017 og 2021 Grammy Awards i kategorien Best Blues Album of the Year.

Derudover står Rick Estrin & The Nightcats og John Primer And Real Deal Blues Band helt naturligt med store bogstaver på plakaten, og ellers er det bare dykke ned i det bredtfavnende udvalg af artister fra hele 10 forskellige lande.

Navne som Kat Riggins og Nora Jean Wallace, der begge er aktuelle med anbefalelsesværdige 2020 album, henholdsvis ”Cry Out” og ”Blueswoman” lyder i den grad som artister, der kommer med en kvalitet og en friskhed vi ikke oplever hver dag på disse breddegrader.

Og generelt syner det af et kvalitetsstemplet program, på trods af det naturligvis er sammensat efter de muliges kunst, med den stadige uklare og usikre horisont i forhold til krav og muligheder omkring afvikling, rejserestriktioner Worldwide osv.

Også den i Schweiz bosatte amerikanske guitarist, sanger og sangskriver Kirk Fletcher er en artist af en kaliber, der kan sikre at festivalnavnet Blues Heaven er mere end ord. Den efterhånden 46-årige musiker gæstede også festivalen tilbage i 2014 – og har efterhånden fået spillet sig selv i karakter i en grad, så aftegningerne fra åbenlyse forbilleder som B.B. King og Robert Cray ikke er det man behøver snakke om. Det kan man blandt andet høre på det stærke 2020 album ”My Blues pathway”, der primært indeholder nyskrevne og dejligt vanedannende sange med masser af sjæl og feeling, og ikke mindst en vokal, der kan bære, og en guitar der kan tale, uden at snakke for meget!

Man savner måske noget mere dansk blues på programmet – men et af vort lille lands bedste guitar esser med blåt blod i årene – Ronni Boysen – er da heldigvis med sammen med svenske Kokomo Kings.  

Se nærmere info på hjemmesiden www.bluesheaven.dk for info om artister og billetter mm.

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.