BluesBlocket – “Svart blues är ett vitt begrepp”

”Bluesmusikken får en anden klang, når den synges på svensk”

Den nye skive med BluesBlocket har den vidunderlige titel ”Svart blues är ett vitt begrepp”. Danmarks Mr. Blues, Troels Jensen, gør sig gældende som pianist på de fleste numre, og Thomas Melau spiller mundharpe på 3 sange.

Generelt er sangene skåret over kendte bluesnumre, standards, om man vil. Men Mats Zetterberg har skrevet sine egne svenske tekster, og melodierne er ændret så meget under tilblivelsen, at det er rimeligt, at bare tre sange er delvist krediteret sangskrivere uden for BluesBlocket.

Først og fremmest får bluesmusikken en anden klang, når den synges på svensk, og den passion, Mats Zetterberg lægger i fremførelsen, er afgørende. Lytter man til teksterne, bliver man også berørt af den ofte saftige (selv)ironi.

Alene sangtitlerne er skønne: ”Osäkrad pistol”, ”Så dum att jag älskar dig”, ”Hur stavar du till slajd?” (slajd=slideguitar). ”Balkongblues” kan måske lyde som en hyggelig titel, men så kommer man til slutningen:

Du står på din balkong och vaggar av och an. Men har man en gång hoppat ut är det för sent att ta sig upp.

Netop ”Balkongblues” skiller sig ud med en svævende, tålmodig tone, som Troels Jensen har en pæn del af æren for med sin Pete Townshend-synth (”årsmodell 1970”). Bandet spiller rigtigt tæt, i hvert fald bortset fra de fem bonusnumre, hvor spillet er relativt løst og blødt. Vist de smukkeste og mest meningsfulde bonusnumre, man kan tænke sig – optaget live i 2010 af Radio Malmöhus. Det betyder, at man får et godt indtryk af, hvordan disse numre har udviklet sig på otte år, da de alle går igen blandt de 11 studieindspillede sange.  

Udgivelsesformat: CD/Digtialt
Udgivelsesdato: September 2019
Label: Rekorderlig Blues
Genre: Blues

Leave a Replay

Udgivelsesformat: CD/Digtialt
Udgivelsesdato: September 2019
Label: Rekorderlig Blues
Genre: Blues
  • Få en banner via “Fællesskabet Side 33”

  • Følg os her

    Scroll to Top

    Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.