Bluesmanden Kenn Lending og hans band fejrer 40-års jubilæum

Ken Lending (1)

Fotograf: Frank Nielsen

”Tilbage på landevejen og klar med ny LIVE CD”

Efter et halvt år i COVID-19 eksil, starter Kenn Lending Blues Band op med 5 koncerter her i september.

Den første på fredag d. 11. september er på Brenderup Højskole – og siden går turen til Generator i Ringkøbing den 18. september og dagen efter til Kulturhuset Bispen i Haderslev – for den 25. september at spille i Kulturforeningen Grønkul / Skibhus  i Odense og dagen efter på Mojo Blues Bar i København.


Her i 2020 har Kenn Lending Blues Band 40-års jubilæum og er dermed Skandinaviens længst eksisterende, konstant aktive og mest respekterede blues band. Med det oprindelige legendariske hold fra 80’erne og 90’erne (Frank Larsen – trommer, Svenni Svafnisson – bas og Henning Verner, keyboard) har de i starten af året indspillet et nyt album i anledning af jubilæet. ”It’s been a long time” – der er optaget tilbage i Januar på Pilegården i Brønshøj udkommer her medio september.

Pressefoto

I anledning af jubilæet har Kulturaktivist Anders K. Kristensen skrevet denne hyldest – som oprindeligt blev offentliggjort på vores Facebook side. Her suppleret med en masse gode fotos fra Frank Nielsen – manden bag en af årets smukkeste fotobøger ”The Blues Got Me” – hvori der naturligvis også findes fotos af Kenn Lending.  

Bogen er i øvrigt stadig til salg via Frank Nielsen – og kan købes for kr 300 + fragt kr 43. Bestil og betal via mobile pay på 52191459 eller Pay Pal på frank@fotofn.dk.


– En hyldest til en bluesmand og hans band.

af Kulturaktivist Anders K. Kristensen

Jeg har kendt Kenn Lending i godt 30 år, og synes at han og hans band fortjener en hyldest, her hvor de har 40-års jubilæum med lytte og dansevenlig blues.

Det lyder måske fortærsket, men i min optik er Kenn “en hvid mand, der kan sin blues”.

Navnet Kenn Lending lyder jo heller ikke umiddelbart af The Blues, men ikke desto mindre dannede Kenn i 1980 Kenn Lending Blues Band.

Kenn Lending Blues Band har gennem årene haft skiftende medlemmer, men altid med Kenn i front med den sorte Gibson. Nu er det oprindelige band samlet igen, med Henning Verner på keyboards, Frank Larsen på trommer og Svenni Svafnisson på bas.

Jeg har ladet mig fortælle at Kenn, som 14-årig knægt mødte sin skæbne – the Cross Road. Det var i 1969 i det tidligere Falkoner Center, hvor han første gang oplevede B.B. King. Årene gik og bands som Himmelexpressen, Survivors og Blues Nite gjorde at Kenn endegyldigt valgte musikken som levevej.

Et tæt og mangeårigt samarbejde med den lille amerikanske blues og boogie pianist Champion Jack Dupree, blev nok det afgørende vendepunkt i Lendings liv. De to har spillet flere tusinde koncerter i ind og udland, indtil Champion Jack Dupree døde i 1992.

Jeg oplevede dem i Musikhuset i Århus sidst i 80´eren. En vild blues oplevelse med den unge Lending og den lille Jack Dupree, der med sit originale klaverspil og vittige tilgang til kvinder og alkohol – gav en af de mest ægte bluesoplevelser jeg har haft.

Kenn spiller blues for folket, der lyttes og der danses. Han er ærlig i sin musik og han har bluesånden helt ud i de lange negle og når det tager ham – giver han gerne en publikumsvenlig solo med tænder og tunge.


Lidt baggrund om Kenn Lending

• Guitarist og bluesmusiker.

• Født 1955 i København.

• Bor i dag i det sønderjyske

• Startede sit første bluesband i 70erne.

• Har spillet i Himmelexpressen, Survivors og Blues Nite.

• Spillede mere end 1000 koncerter med den amerikanske bluespianist Champion Jack Dupree og mange koncerter med Jane Harrington og mange andre legendariske blues navne

• Dannede i 1980 Kenn Lending Blues Band – og har udgivet 12 i deres navn Kenn Lending Blues Band – og medvirker desuden på næsten 25 andre udgivelser i andre konstellationer, bl.a. med Champion Jack Dupree, Lillian Boutté og Luther Allison.

Læs mere og se nærmere på https://www.lending.dk/

STORT TILLYKKE HERFRAMads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.