BONEY M – DOCKEN – 26.10.19

Boney M Liz Mitchell 2019 Fotogarf Henrik Hildebrandt (19)

Fotograf: Henrik Hildebrandt

"Ægte 70'er fest - var kvalitetstid for kendere"

Boney M havde deres storhedstid fra 1976 og 1981 – og har ikke udgivet reelt nyt materiale siden fiaskopladen ”Eye Dance” fra 1985. Til gengæld er der udsendt et rekordstort antal opsamlinger – for i Europa har bandets evigt effektive og farverige euro-disco med momentvise reggae strejf vedholdende været populært i festligt lag, og de har rent faktisk solgt godt 100 millioner album i løbet af karrieren. Eneste originalt medlem i 2019 versionen af Boney M er dog Liz Mitchell – og med sig på Docken har hun stort velspillende orkester, og fire sangere.

Der er således ikke sparet på noget – og 67-årige Liz Mitchell – går stadig på scenen med en udstråling og tænding, der vel kan sætte ild i enhver discokugle – tydeligt veloplagt og med knaldrød glimmer kjole signalerer hun i den grad ”nu skal vi have fest”.

Det overvejende 55+ publikum i det pænt fyldte sal var med på den præmis fra starten, og meldte sig straks som det store ”syng-med-kor” – og havde ingen problemer med at huske teksterne til alle de evig grønne hits som “Rivers of Babylon”, “Daddy Cool” og “Ma Baker”. Der var dog også nogle mere ukendte – men velfungerende – numre fra Liz Mitchells solo album og så naturligvis fortolkningen versionen af Bob Marley’s ”No Woman, No Cry”.

Det lykkedes i den grad af skabe en fuldfed og troværdig 70’er stemning anno 2019, og der blev danset lystigt blandt publikum. Også på tværs af generationer – og vores udsendte stemningsrapportørere Henrik og Belinda Hildebrandt – kunne således med smil på læberne f.eks. iagttage – noget der kun kunne være tre generationer – datter, mor og mormor, som i højt humor sang og dansede med hele vejen – og simpelthen havde den fedeste familiefest.

Og hvorfor? – simpelthen fordi Boney M – selvom de langt hen af vejen var en kalkuleret pop-projekt – fik skabt en katalog af popmusik i en karat, der bare er holdbar på mere end nostalgi – nemlig på glæde, energi og musikalsk drivkraft – også kendt som the groove – det som lige sætter vores blodomløb op i fart. Og ved I hvad – det sku’ da meget rart.  

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

  • Kun kr. 33 pr. dag for en reklameplads her på siden!

  • Vil du være en del af ”SIDE 33"?

    Få Nyhedsbreve og andre fordele. Skriv dig op her, og hør nærmere.

    Scroll til toppen

    Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.