”Bord-til-to” med Anders Mikkelsen og Stine Klingsten

405A6794

Fotograf: Maria Fremming

”Intet er som det plejer – heller ikke i Stubbekøbing”

Amatørscenen Mælkebøtten ligger i Stubbekøbing, det er fredag aften – Grundlovsdag den 5. juni – og gaderne er mennesketomme i den lille by på Falster. Inde i Mælkebøtten er der til gengæld en masse liv og forberedelser, da der er inviteret til intimkoncert med musikerne Stine Klingsten og Anders Mikkelsen. ”Bord til to” er overskriften og temaet for arrangementet, hvor man sidder med passende afstand ved små runde borde i teatersalen. Mad, kaffe/kage og andre drikkevarer bestilles og betales inden man ankommer, så er alt er klart. Det eneste du behøver, er at sætte dig i stolen, nyde livet og de to musikere, der går på scenen efter kaffen er serveret.

Jeg møder de to musikere og resten af bemandingen backstage, hvor humøret er højt og stemningen er forventningsfuld. Samtalen omkring bordet emmer at gode historier, sjove oplevelser og små søde hemmeligheder.

Flemming Walther , der er idemanden og medarrangør til ”Bord til to”, serverer mad og drikkevarer for sine kollegaer, den mand er her og der og allevegne, og man kan føle at dette virkelig er et projekt han brænder for. Projektet vil da også blive spredt ud over Stubbekøbing havn i løbet af sommeren i opstillede telte, der skal rumme både mad og musik for turister, musikelskere og andet godtfolk, men nærmere om dette senere. Det lokale tv hold og dagens lydmand Michael Torp har også meldt sig klar på banen , så der må lige et par ekstra stole frem, og så er alle samlet til spisning inden det for alvor går løs på og omkring scenen for alle.

Anders Mikkelsen starter og slutter aftenen, alene med sin guitar, på mini-scenen der er lavet i forlængelse af den større scene. Anders Mikkelsen fra Thy – der vil være et velkendt for mange, der har haft sin gang på Skagen Festivalen, har mange talenter, og en af dem er uden tvivl at han kan tale en ko ud af en kløvermark. Hans fortællinger både i sine visesange og i snakken imellem sangene er spot on. Det er interessant og nærværende og det handler ikke kun om ham selv. Han har en lille protestsanger gemt indeni, som lejlighedsvis får lov at komme frem, på en meget unik måde, så ingen føler sig stødt eller provokeret. Anders Mikkelsen har et masse gode sange med til denne aften, der rammer  lige i hjertet så det smerter.  “Solen går ned” og “Hvad ingen tør”. Uha ,uha! Det var to sange der især gav lytteren en ordentlig mavepuster.


Sætliste første del

Maries hus (T/M: Anders Mikkelsen)

Fem meters afstand (T/M: Anders Mikkelsen)

Limfjordsland (T/M: Anders Mikkelsen)

Helmuth Hübener (T/M: Anders Mikkelsen)

Hvad ingen tør (T: Lothar Zenetti/Anders Mikkelsen, M: Konstantin Wecker)

Sætliste Andel del

Den glade gris (T/M: Anders Mikkelsen)

Før solen går ned (T/M: Anders Mikkelsen)

Som at komme hjem (T/M: Anders Mikkelsen)

Stortalentet Stine Klingsten – som nogle måske kender fra The Raggedy Anns eller Backwoods Dolly – går på scenen flankeret af landets måske mest travle bassist Troels Skjærbæk, Thomas Fleron på guitar og Søren Pedersen på trommer. “Dansen” bliver første sang og man skal ikke mange toner hen for at fornemme at her er en sangerinde, der ikke minder om nogen andre på den danske scene, men er helt sin egen, som vil sin musik med så meget kærlig omhu, at hun fra start tryllebinder sit publikum.

Stine Klingsten er intens, storslået og en bevægende oplevelse. Fra det øjeblik hun gik på scenen til hun forlod den var alles blik rettet mod den smilende smukke sangerinde. Udover en eminent flot vokal sitrer Stine Klingsten også af så meget liv og nerve at det gav alle en musikalsk saltvandsindsprøjtning, og hun har et mere end godt og solidt band bag sig. Troels Skjærbæk stod i scenens skygge uden meget lys, men hvad man ikke kunne se med sine øjne, kom så til ørene, der hørte besnærende og tillokkende musik fra en af vores bedste på sit instrument i Danmark.


Det sidste nummer er – hendes første single i eget navn – “Intet er som det Plejer”. En sang, der blev skrevet efter nogle uger i Corona isolation, og som så elegant beskriver en verden, der vender på hovedet. Teksten gnistrer af sarte sansninger og tankevækkende poesi … svær at ryste af sig.


Sætliste

Dansen

Hjemstavn

Kapløb

Stille Hjerte

Lille Stjerneskud

Intet er som det plejer

Side 33 fik en lille snak med Stine Klingsten efter koncerten – og resultatet af dette interview kan du se frem til at kunne læse på torsdag.


Maria Fremming

Maria Fremming

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.