Canadiske Wendy McNeill på dansk turné

Wendy McNeill PRESSEFOTO

Fotograf: PRESSEFOTO

”Særegen folk-noir artist giver hele 9 koncerter i september”

Det er ikke mange udenlandske ikke-europæiske kunstnere man kan opleve her til lands i denne tid. Men det er sandelig lykkedes at få den canadiske singer-songwriter Wendy McNeill til Danmark – og endda på en større turne her i september. Hun skulle have optrådt på årets Kun for Forrykte Festival i starten af juni – og ligesom hovedparten er navnene fra årets program booket igen til næste år.  Og det er er der en god grund til – for hun har et meget originalt og stærkt kunstnerisk udtryk – som efter sigende skulle gøre et ekstra indtryk når man oplever det live.

Hun har udgivet syv album – heraf det seneste ”Hunger Made You Brave”- som er et af de album, der både evner at udfordre og være dejligt lige til undervejs. Det veksler mellem det dæmpede og introverte, det iltre og det storladne, og mellem at være helt skrabet og fyldt med legende lag. Hele vejen igennem inddrager McNeill mytologier, ånder, mennesker og natur, i en fortælling, der på mange måder mærkes som et soundtrack til selve livet, med alle dets ildevarslende advarselslamper hængende over os. Wendy McNeill formår således at skabe levende fortællinger i såvel hendes tekster som i musikken.

Siden 2018 har hun arbejdet på et musikprojekt ”First there were feathers”, der udforsker vores forbindelse til fugle – og det med udgangspunkt i videnskabelige studier, litteratur, myter og personlig erfaring.  Med hjælp fra gæstekunstnere fra over et dusin lande, er det tanken at Wendy McNeill vil skabe et værk, der når ud over grænserne til det, der binder os alle sammen.

På den aktuelle turne har hun følgeskab af svenske Clas Lassbo på kontrabas og franske Matthieu Saglio på cello.


Så er du til en musikalsk oplevelse ud over det sædvanlige – samtidig med at du støtter nogle af de mange trængte spillesteder, så tjek om ikke at Wendy McNeill spiller et sted i nærheden af dig.

Hendes turplan er som følger:

15/9 – Fermaten, Herning

16/9 – Tøjhuset, Fredericia

17/9 – Dexter, Odense

18/9 – Bastionen, Nyborg

19/9 – Folk å Rock, Malmø

20/9 – Nygadehuset, Aabenraa (+ MC Hansen)

23/9 – Tåstrup Teater og Musikhus, Tåstrup (+ SP-Just-Frost)

24/9 – Kulturværftet, Helsingør Kommune

25/9 – Grønnegades Kaserne Kulturcenter, Næstved

26/9 – Slagelse Musikhus, Slagelse

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.