CS NIELSEN – ”Pilgrims”

Fotograf: Album cover

"Vellykket album med nærvær, nerve og nuancer"

At den danske singer/songwriter CS Nielsen er stærkt inspireret af country-legender som Willie Nelson, Johnny Cash og Kris Kristoffersen, kan der ikke herske megen tvivl om. For god ordens skyld skal lige nævnes, at denne udtalelse primært er baseret på CS Nielsens mest populære numre på Spotify, hvor titler som ”Border Blues”, ”Rage” og ”Snake” taler sit tydlige sprog. Hvad der ellers gemmer sig i CS Nielsens tidligere musikunivers, ved jeg ikke. Men det er bestemt værd at undersøge.

CS Nielsen er nu aktuel med sit fjerde album med navnet ”Pilgrims”. Selvom der heller ikke på denne udgivelse lægges skjul på, hvor meget af inspirationen kommer fra, er det tydeligt, at han har fundet sit eget udtryk. For under den karismatiske country lyd og dybe Cash-stemme, er der skabt et helt særligt lydunivers, der farver den ellers dystre og melankolske stemning der præger albummet. Et lydunivers, der aldrig er så markant, at det spænder ben for den overordnede stemning. Med dette lydunivers in mente, er det naturligt, at nummeret ”Judges 19”, er er valgt som første single. Selvom det langt fra er albummets stærkeste nummer, rammer det hovedet på sømmet i forhold til det, der gør CS Nielsen til sin egen.

Skal albummets stærkeste numre fremhæves, er det svært at komme uden om ”Every Day I Aim (But Most Days I Miss)”, ”Beginning of Sorrows” og ”Rebel Song”, der alle understreger, at her er tale om en kunstner, som ikke lægger skjul på, hvor inspirationen kommer fra.  Det er numre som disse – især førstnævnte, der for alvor sætter sig fast og viser, at folk/country-musikkens simpelhed, er det, der gør den så fantastisk. Det er her, CS Nielsen kommer ind under huden på sine lyttere med sin eksistentielle lyrik, der på fremragende vis formidles gennem en karismatisk stemme og en simpel musikalitet, der er ekstremt stemningsgivende.

Midt i den skønne simpelhed dukker numre som ”Sinner Man” op. Et nummer, der knivskarpt fusionerer elegant klaverspil og den rustikke country-fornemmelse. Det er her, albummets styrke for alvor kommer til udtryk og gør, at lytterens opmærksomhed skærpes, og nysgerrigheden vækkes. Det er her, CS Nielsen markerer sig og viser, at han er mere end countrymusikker. Han er en musiker med sit eget udtryk og nogle prominente folk til at bakke ham op.

Et så vellykket album som ”Pilgrims” bliver ikke skabt af en dygtig kunstner alene. Guitarist og producer, Johnny Stage (Martin Hall, Knud Odde, Maggie Björklund. Sort Sol m.fl) har produceret albummet og i samarbejde med en lang række dygtige musikere – ingen nævn, ingen glemt, har han en stor del af æren for, at CS Nielsens visioner på smukt vis samles på et album, der både har nærvær, nerve og nuancer.

OBS:

CS Nielsen har pladerelease den 2. december på Richters i Gladsaxe, hvor han Live akkompagneres af føromtalte Johnny Stage og Michael Lund (De efterladte, Olesen-Olesen, Ester Brohus m.fl.). Og allerede her to dage før officiel udgivelse vil man på Richter kunne få fat på samtlige versioner af ’Pilgrims’ – blandt andet et stærkt limited udgave med originalt linoleumstryk af billedkunstner Svend-Allan Sørensen.

Udgivelsesformat: LP/CD/digitalt
Udgivelsesdato: 04.12.20
Label: Kørfirs records
Genre: Country/americana

Leave a Replay

Fotograf: Album cover

Udgivelsesformat: LP/CD/digitalt
Udgivelsesdato: 04.12.20
Label: Kørfirs records
Genre: Country/americana
  • Få en banner via “Fællesskabet Side 33”

  • Følg os her

    Scroll to Top

    Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.