DE LYKKELIGE KVÆRULANTER – Hos Gastronomisk Innovation – 23.05.21

20210524_073459

Fotograf: Mads Kornum

”Smagfuldt og bæredygtigt”

Tidligere på forårets udsendte det charmerende midtjyske orkester De lykkelige Kværulanter et digitalt mini-album, som vi anmeldte her på siden – og blandt andet skrev følgende om:

”De 8 numre på godt 28 minutter efterlader således fornemmelsen af et lykkeligt startskud uden nævneværdigt at kværulerer over efterfølgende. Samlet hørt en samling sange, der giver lyst til at høre mere fra dette venligt velspillende orkester, der rummer både charmen, selvironien, og samhørigheden. Det lyder af numre, der kan vokse LIVE, og det bliver der heldigvis snart mulighed for

Søndag formiddag i de hyggelige – og stadig lidt hemmelige omgivelser – oppe på 5 sal hos Gastronomisk Innovation i hjertet af København (ved Kultorvet) – blev det så afklaret om LIVE forudsigelsen holdt stik. Det gjorde den. De lykkelige Kværulanter lød i den grad som et orkester, hvor vokseværket stadig ulmer – trods det faktum at de alle aldersmæssigt repræsenterer den såkaldte modne mand.

De spillede et sæt på godt 50 minutter – og det efter at publikum forinden havde kunne nyde en udsøgt økologiske brunch, hvor bæredygtighed og velsmag gik hånd i hånd. Den slags hvor kvalitet, tradition og nytænkning både kan ses, føles og smages. Det gav derfor både mening og inspiration når kokken og kogebogsforfatteren Rasmus Leck Fischer fortalte om brunchens indhold og tankerne bag. Absolut eksklusivt på helt jordnær maner.

Konceptet med brunch og en efterfølgende koncert kalder mad- og eventstedet for ”Musik i køkkenet” – og det kan også opleves de kommende fire søndage – hvor f.eks. Marie Carmen Koppel er på programmet den 20. juni. Det er intimt, afslappet og noget så hyggeligt – og foregår i cool og corona-venlige omgivelser, hvor der er rigelig med afstand og højt til loftet på de i alt 289 kvm, som pt. har en max. kapacitet på 50 gæster pr. arrangement. Adgang til de cirka to en halv times fornøjelse kan erhverves for kr. 350 pr person.

Den menu som De lykkelige Kværulanter kom med – ovenpå bare et enkelt spillejob 2 dage forinden i Viborg – bestod af 10 sange – de 8 fra debutalbummet samt ”Venus og Mars” og ”Umulige kærester”. Alle fine hverdags skildrende originalsange, med ligefremme danske tekster om det indre og ydre liv på godt og ondt. Sat musikalsk i stævne – af seks erfarne og velspillende musikere – med tydelig sult efter og stor lyst til at vise, at Bo Kaspers Orkester fremover ikke behøver sig at føle sig helt alene når den nordiske tone skal blidt jazzificeres i et venligsindet vise-pop regi.

Frontmand Morten Remar – der er primær sangskriver sammen med guitarist Jacob Mogensen –  viste sig mellem numrene som en herlig historiefortæller – og musikalsk var det et helt perfekt match til en så smagfuld brunch. Omvendt kunne det også mere end anes at De Lykkelige Kværulanter har et ekstra gear og et gedigent groove i sit grund-DNA, der sagtens vil kunne skrues op på når der på et tidspunkt skal spilles senere på dagen.

Heldigvis er de allerede godt i gang med nye numre, som det er planen skal indspilles til efteråret. Råvarerne har de allerede. Publikum kan roligt begynde at glæde sig til næste ret.

Picture of Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.