Der er en verden udenfor Tønder

405A9086

Fotograf: Maria Fremming

”Bare ikke de næste 4 dage”

Som en musikalsk bredside til os alle kan det måske føles overvældende med den tætte dækning vi præsenterer i de kommende dage fra Tønder Festival.

Men forklaringen er den enkle, at det pt. efter vores opfattelse er den festival, der har det mest nysgerrige og mangfoldige program indenfor handmade musik – og en festival der i den grad kan samle generationer på tværs. Musikalsk er der masser af hel unge up-coming amerikanske og britiske navn – og så den rette mængde af etablerede navne.

Det eneste man savner, er måske lidt mere fokus på den danske americana/roots scene – hvor man hurtigt kunne udpege en håndfuld artister, der har masser af pondus til at kunne begå sig i hovedprogrammet – Rovdrift, The Consolation, Sweet Pete & The Land Band, The Cornbread Project – bare for at nævne nogle få, der ikke behøver at rødme i sammenligning med sine amerikanske kollegaer.

Hvordan gør den musikalske ledelse det i Tønder. Hvordan spotter de mon alle de fede nye amerikanske navne?. Mange af svarene findes allerede i næste måned i Nashville, Tennessee – hvor verdens vel nok største festival for Americana music afholdes i dagene 10.-15. september. Americanafest er et rent slaraffenland, hvor selv folk med det sorte bælte i genren kan blive overrumplet – og også helt musikalsk nyforelsket.

Mange danskere og svenskere er begyndt at finde vej til festivalen – og Side 33 har allieret sig med gode folk, så vi er sikret både stemningsrapportager og skarpe fotos fra festivalen i jagten på the next big thing eller bare the new best thing. .

Og hvis man er på de kanter, og har appetit på endnu mere musik – og et lidt mere mangfoldigt udvalg af musik, hvor blandt andet rocken har mere plads, så kan vi kun anbefale at kigge mod festivalen med det skønne navn Bourbon & Beyond – der afholdes i Louisville i dagene 20.-22. september. Der leveres et program der nok kan få de fleste voksne musikelskere til lige at kigge en ekstra gang. Et program der er ligeså stærkt, bredt og nysgerrigt, som i de gyldne år hvor Roskilde Festival også havde fokus på at sammensætte et program til det brede (herunder voksne) publikum.

Foo Fighters, John Fogerty, Robert Plant, Little Steven & the Disciples of Soul, ZZ Top taler for sig selv – og så bliver det spændende med f.eks. still-going-strong Daryl Hall & John Oates samt Live, Lukas Nelseon & The Promise of Real, The Flaming Lips, Trey Anastasio Band, Grace Potter, Margo Price, Joan Jett, Edie Brickell & the New Bohemianso – og sandelig om ikke også der er et enkelt navn som man også kan møde på Tønder i år – Birds of Chicago – og så alt det andet der med garanti også indeholder masser af gode oplevelser.

Så har man gemt noget sommerferie – nogle feriepenge – og har et stort bankende musikhjerte – ja, så er der herved en mere end velskænket mulighed. Og Side 33 arbejder naturligvis aktuelt kraftigt på at få mulighed for at dække i tekst og billeder fra Bourbon & Beyond.

Men nu og her er fokus på Tønder Festival – hvor hele den lille redaktion er af sted. Opdateringer på selve websiden – frem til mandag den 26.08 – vil derfor desværre være forholdsvis sparsomme, da ressourcer og tid vil være en mangelvare. Men vi arbejder stort set døgnet rundt på at få skaffet både flere ressourcer, og et økonomisk grundlag til at skabe, udvikle og vedligeholde en musikalsk bredside til os alle. For selv om man er lille, kan man godt drømme stort!  

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.