Det spiller igen på Roskilde Festival

Roskilde Festival mv 190

Fotograf: Mads Kornum

”Ny epoke har stadig musikken som den afgørende fællesnævner”

”Efter at have afholdt 50 festivaler tager vi i år fat på en ny epoke og begyndelse med den 51. udgave af Roskilde Festival”

Sådan har den officielle udmelding været fra den almennyttige festival, der med mere end 200 navne på plakaten dog stadig er en musikfestival med stort M, men samtidig er det også en festival der favner kunst, aktivisme og gastronomi.

Under temaet UTOPIA har festivalen som erklæret mål i de kommende år, at have særligt fokus på, hvordan vi i kan inspirere og styrke evnen til at forestille sig – og dermed skabe – en bedre fremtid. Det store spørgsmål, der søges svar på er; hvordan giver vi plads til håb, nye initiativer og ideer og ordet til dem, der tør gå forrest.

Relevant spørgsmål og gode mål, men foreløbig kan det konstateres, at publikum opfører sig fuldstændig som de plejer. Som glade feriegæster, der endelig er fri for skole, fra uddannelse og fra job, så hylder de fællesskabet via en åbenbart utømmelig drukkultur, der heldigvis virker drevet af kærlighed eller noget der ligner.

Virkeligheden swipes åbenlyst væk for en stund, alt imens musikken spiller fra de to nye store scener EON og GAIA.

Og der er heldigvis masser af interesse, nysgerrighed og begejstring omkring musikken – også her i opvarmningsdagene – uanset om det er den rene pop fra Ida Laurberg, brutal vækkelses metal fra Feather Mountain, et psykedisk møde mellem tyrkisk rock og dansk protestfolk fra Tuhaf eller ghettorap fra Baloosh, der undervejs har et ægte trumfkort i ærmet ved at have inviteret Shooter Gang til at gæste et par numre.

Musikken samler stadig folk – og det må umiddelbart konstateres, at Roskilde Festival igen har formået at samle et musikprogram, der rammer tidens ånd med ganske sikker hånd, og stadig evner at skabe den berusende effekt, der gør at de fleste føler, at de får noget med hjem, også selvom navnene på papiret måske ikke er dem, som de lige drømmer om til dagligt.

Roskilde Festival lever og ånder – og folket er stadig med. Ihvertfald var der igen i år meldt totalt UDSOLGT allerede inden festivalen er kommet i gang. Så siger man RESPEKT! – og TAK!

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.