Diana Ross – Royal Arena – 19.10.2023

ec5c0a8f-78d9-4732-abcd-cc068e3967f4

Fotograf: PRESSEFOTO

”Respekt, og TAK!”  
Af Belinda Hildebrandt

Denne torsdag aften var der stående klapsalver fra de godt 8000 tilskuere, som bød den legendariske Diana Ross velkommen i Royal Arena. Det efter en indledende 5 minutters filmisk rejse i Diana Ross livshistorie, der tog sin start den 26. marts 1944 i Detroit, USA. Hun kom ud af en fattig familie, og i de små filmklip beskrev  hendes far og søskende Diana som en meget viljestærk person , der allerede som 15-årig, sammen med nogle veninder, dannede gruppen Primittes, der senere ændrede navn til The Supremes, da de fik en plade kontrakt i 1961 hos Motown Records.

Salen osede af forventning og respekt, da den 79-årige Motown-dronning trådte ind på scenen.  For mig personligt har Diana Ross altid stået på toppen af min liste over sangerinder, som jeg virkelig gerne ville opleve, og nu stod hun så der. og for første gang på en dansk scene siden 1973.

Forventningens glæde kan ofte være den største, men jeg må sige at mine forventninger blev indfriet big time.  Jeg var imponeret af denne skønne divas smittende livsglæde og hendes stadig overbevisende, stærke stemme, trods hendes efterhånden ganske høje alder. En alder hun med klædelig selvironi var ganske bevidst. “Er det ikke utroligt, at jeg kan bevæge mig sådan her i en alder af 47! ” sagde hun f.eks. smilende i forbindelse med klassikeren ’Upside Down’.

Stemmen holdt i den grad også i dag, selvom den til tider under numre som  “Count on Me” og ” If the World Just Danced ” var lidt rusten, hvilket for mit vedkommende ikke trak ned, men kun opad, for stemmen bar jo netop hendes historik .

Jeg har dyb beundring for de fodspor Diana Ross har sat i musikhistorien. Ikke mindst hendes rolle tilbage i 60’erne omkring hele udviklingen af Motown-genren.  The Supremes dryssede det ene hit efter det andet ud dengang, såsom ”Baby Love”, “Stop! in the name of love” og ”You Can´t hurry Love”, og disse tidløse numre blev selvfølgelig også her leveret til stor begejstring for publikum.

I 70’erne besluttede Diana Ross sig for at gå solo. De første par år at var det ikke rigtig en succes for hende, men da hun begav sig ind i filmverden og fik hovedrollen som Billie Holiday, kom der skub i hendes karriere. I 1980 peakede hun kommercielt med disco hittene ”Upside down” og ’I’m Coming out”, og begge numre viste også storheden anno 2023.

Det seneste album “Thank You!” fra Diana Ross udkom i 2021, og er en hyldest til alle hendes fans gennem livet. Fra det album fik vi en helt speciel oplevelse med, da hendes datter Rhonda Ross kom ind på scenen og sammen med Diana sang hendes eget nummer ’If the World Just Danced’ fra netop det album.

Stemningen i ROYAL ARENA var hele vejen igennem afslappende og munter, og vi fik selvfølgelig også lidt LAS VEGAS vibe under Dianas tre tøjskift, hvor pailletter glimtede i takt med de fede rytmer. Det var dog først og fremmest Diana Ross herself , der bar showet med god og gedigen hjælp fra kor og orkester.            

Det var sådan bare at sige TAK til Diana Ross for en skøn herlig 1 1/2 times rejse i hele 60 års musik historie. Respekten blev bestemt ikke mindre efter denne koncert.

Der var desværre fra artistens management nedlagt fotoforbud til koncerten , derfor kan vi desværre ikke vedhæfte billeder fra koncerten.

EHDK

EHDK

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.