DIRTY HONEY – HOTEL CECIL, KBH – 25.02.23

Dirty-Honey-2023-Fotograf-Henrik-Hildebrandt-55

Fotograf: Henrik Hildebrandt

"Holdbar hype - og håb om gensyn"

Der var udsolgt denne aften på Hotel Cecil, da amerikanske Dirty Honey kiggede forbi til deres første headliner show her til lands.

Hypen omkring det hårdt rockende band, der blev dannet i L.A. i 2017, har taget til siden de udsendte deres debutalbum i 2021. En hype, de bestemt ikke er kommet sovende til. De har taget den hårde vej på landevejen, blandt andet som support for store bands som The Who, Guns ‘N Roses, Slash, KISS og Alter Bridge.

Bandets navn har i øvrigt en direkte reference til en af bandet store inspirationskilder. Det opstod nemlig af at forsanger Marc Labelle havde hørt Robert Plant nævne sit tidligere band The Honeydrippers i et Howard Stern-interview og syntes det lød som et “beskidt” rock and roll-navn.

SIDE 33’s reportere Belinda og Henrik Hildebrandt, så dem første gang på sidste års Sweden Rock, og herfra rejste hjem med en klar fornemmelse af at have set nogle af morgendagens stjerner.

I deres omtale derfra skrev de blandt andet;

”Forsanger Marc Labelle, har den slags personlighed, der skabes stjerner af, og som har nok karakter til at vokse ud for forbilledernes store skygger.

I et velspillet mix af rockens bedste dyder fra 70’erne (Led Zeppelin), 80’erne (Aerosmith) og 90’erne (Black Crowes) beviste Labelle og hans kompetente kammesjukker, at Dirty Honey bør være de kommende års ’must have’ på menukortet for ’Best of ROCK’”  

Efter at have set dem igen her i København fik Belinda og Henrik Hildebrandt blot bekræftet at morgendagen da nok allerede er kommet en del tættere på.

Ud over LaBelle har guitarist John Notto og bassist Justin Somlian været med siden 2017, mens trommeslager Jaydon Bean er trådt ind i gruppen her i 2023.

Dirty Honey lagde ud lige på og hårdt, og spillede op til en gedigen fest ved hjælp af åbningsnummeret ”Gypsy”, der straks viste at samtlige 350 publikummer bestemt var med på dagens tempofyldte dagsorden, der bestod af 15 numre fordelt på 90 medrivende minutter.

To cover numre – ”Last Child” (Aerosmith) og “Let’s go Crazy” gjorde bestemt ikke festen kedelige, men det var også tydeligt at publikum også var 110% med når bandets egne hit’s som “California Dreamin'”, “The Wire” og “Another Last Time” blev præsenteret med energi og masser af nerve.

Festen lukkede og slukkede, der hvor det hele startede, med to numre fra deres debut EP – ”When I’m Gone” og som ekstranummer”Rolling 7s”.

Det er bare at konstatere at Dirty Honey har fat i noget. De har vildskab, og de har en energiske originalsange, som de i den grad formår at dele med publikum.

Og nok er Labelle hovedpersonen, med også de fede lange guitarsoloer som John Notto leverede gjorde mærkbart indtryk – ikke mindst når han var helt ude ved publikum, så de kunne spille med.

Eneste minus var at der simpelthen blev skruet for højt op for lyden i den sidste del af koncerten. Det var ikke nødvendigt, og gjorde ikke noget godt for selve oplevelsen.

Men alt i alt en super god aften sammen med Dirty Honey – og for dem, der ikke nåede at sikre sig billet, så kommer der nok en mulighed igen i 2024. De kommer nemlig meget gerne igen, for som Marc LaBelle sagde : ”vi er vilde med København og de flotte piger”.

Yeah, it’ only rock and roll, and we like it!

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.