Dissing Las og Cross spiller Dylan – Amager Bio – 07.03.24

Dissing Las Cross synger Dylan af MF (4)

Fotograf: Maria Fremming

"Dylans elskede sange i nyfortolkninger"

Af Brian Petro

Kendere og elskere af Bob Dylan og hans udødelige sange fik en mindefuld aften i nostalgiens tegn, da Dissing-sønnerne, Rasmus og Jonas Dissing, guitaristen og sangeren Las Nissen og den herboende amerikanske guitarist Billy Cross fortolkede Dylan i hjertet af Amager. Med sig havde de hammondorgel-virtuosen, Dan Hemmer, og den noget yngre, men meget kompetente og erfarne trommeslager Jesper Elnegaard. Repertoiret var oldies but goodies med nogle af Dylans største hits og fineste sange og tekster, der går lige i hjertekulen. Her kræver det sin vokal at kunne deklamere så det rammer, og Dissing-brødrene samt Las gav hver deres bud med hver deres særprægede stemmer, som er ekstremt individuelle og forskellige fra hinanden. Men sangvalget var skræddersyet til den enkelte og i nye opfindsomme arrangementer, der kunne vippe originalerne ud i nye retninger og afkroge, som man ikke lige havde set komme.

Den efterhånden 77-årige Billy Cross, som er en legende i sin egen ret, blandt andet via sin tid som guitarist hos Bob Dylan i perioden 1977-1979, leverede varen til fulde og tændte op under både publikum og sine medmusikere med en enorm glød og energi, flere steder i intens guitarduel med Las Nissen.

Som altid i Amager Bio var der aftenen igennem en smuk og varm atmosfære blandet med den umiskendeligt stærke følelse af samhørighed og fællesskab omkring musikken. Publikum var med hele vejen og sang med på klassikere som ”Lay lady lay”, ”The answer is blowing in the wind” og ”Don´t Think Twice (It´s Alright). Mod koncertens slutning blev det til en fyrrig udgave af ”Like a Rolling Stone”, og så var der ikke et øje tørt på det forventede ekstranummer, ”Knocking on Heaven´s Door”, hvor tårerne strømmede i scenelysets skær.

Dissing Las og Cross spiller Dylan turneen fortsætter i marts og april med følgende resterende datoer:

                                                                                                                              

21/03 Gimle Roskilde – Udsolgt

22/03 Realen Fanø – Udsolgt

03/04 Fermaten Herning – Udsolgt

04/04 Horsens ny teater

05/04 Guldsalen i Svenborg

06/04 Byens hus Jelling

11/04 Skråen Aalborg

12/04 Rotationen Holbæk

13/04 Støberihallen Hillerød

Alle fotos er taget af Maria Fremming og er fra den ligeledes fremragende koncert den 09.03.24 på Stars i Vordingborg.
Picture of EHDK

EHDK

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.