Eclipse – KB, Malmø – 12.11.19

Eclipse 2019 i Malmö Photograph Henrik Hildebrandt (18)

Fotograf: Henrik Hildebrandt

”Der er noget at glæde sig til på næste års Nordic Noise”

Selvom man som svensk band har solgt over 100.000 album, og haft over 30 millioner streams og leveret flere hundrede koncerter på fire kontinenter er der ingen garanti for at hjemmepublikummet dukker op. I hvert fald ikke når vi taler om en gråmalet tirsdag aften i Malmø på det fine spillested Kulturbolaget.

Det kunne vores udsendte fotograf Henrik Hildebrandt konstatere, da han sammen med blot et par hundrede andre var mødt op for at høre dette band, der ellers har noget så usædvanligt som pæn international succes i en genre – AOR- eller melodisk hård rock – som en samlet musikbranche ellers har holdt utallige begravelses ceremonier over.

De har lige udsendt deres syvende album ”Paradigm” – og det var naturligvis masser af smagsprøver fra dette fantastiske og melodiske album, der altså kan tænde rockhjerter verden over. Samtidig blev kernepublikummet forkælet med fanfavoritter som “The Storm”, “Stand on Your Feet” , “I Don’t Wanna Say I’m Sorry”, “Downfall of Eden” og “Battlegrounds”.

Eclipse er i bund og grund en iørefaldende omgang energi og power – men de mærkes mere løsslupne og frie i deres spil – end man ellers kan opleve hos mere stereotype eksempler indenfor genren – og der var masser af humør og spilleglæde på scenen. Resultatet var mildt sagt ”bra”, som man siger på de kanter – og på dansk kan vi så oversætte til et ”brag af en koncert”.

Danske Junkyard Drive var opvarmning – og dokumenterede nok engang deres spirende talent – og kom da også på scenen, som gæster til ekstranumrene.

Der er således i den grad noget at glæde sig til når Eclipse kan ses live på dansk grund i København til Nordic Noice – Fredag d. 8 maj – i Amager Bio.

Vi kan godt allerede nu godt love at Side 33 vil være tilstede!

Picture of Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.