En koncert med Burnin’ Red Ivanhoe er altid unik

thumbnail_Burnin Red Ivanhoe on Stage (3)

Fotograf: PRESSEFOTO

”Pt. eneste koncert i kalenderen er næste uge i Spilledåsen på Stevns”

Siden de i 1969 udgav debutpladen – prog rock klassikeren ”M 144”  – har Burnin’ Red Ivanhoe været en væsentlig, men også en flyvsk og farende del af den danske musikscene. De har endnu ikke nået op de 10 studiealbum, og i dette århundrede har de rent faktisk kun udgivet et album med nyt materiale – ”BRI” i 2013.

Det livgivende og berigende ved Burnin’ Red Ivanhoe er dog også deres uberegnelighed og evne til hele tiden at flytte deres legendariske bagkatalog af sange nye steder hen – uden at tabe selve det enkelte nummers oprindelige DNA. Deres lyd er umiskendelig – og har været med til at flytte flere grænser indenfor dansk musik. Jazz og rock og funk blandes i et progressivt og altid opfindsomt billede.

Fælles for enhver koncert med bandet er oplevelsen af noget unikt – noget særligt – noget eksklusivt. De udstråler en stor spilleglæde – og det mangler da også bare når man er så dygtige som de er – Karsten Vogel, Kim Menzer, Klaus Menzer, Jens Runge, Assi Roar og Lone Selmer, der udgør stammen i bandet nu om dage. De spreder en musikalsk slagkraft i et ofte lettere uberegneligt sceneshow. Det viste de blandt andet sidste år da de var et af hovednavnene til Ragnarock Protester på Rockmuseet i Roskilde. Det var mildest talt en intens oplevelse på tværs af generationer.

De er dog hver især travle musikere, og turnerer gør bandet sig som sådan derfor ikke i. Så med Burnin’ Red Ivanhoe kan man ikke bare lige tage til nabobyen ugen efter. Der er det med at slå til når de en sjælden gang står på en plakat ved et spillested i opnåelig afstand.

På tirsdag den 22.10 kl. 20 er det i det spændende lokalt forankret spillested Kulturforeningen Spilledåsen i St. Heddinge på Stevns man kan opleve bandet. Der er kun plads til 166 gæster, i den lille biograf, med den store lyd, så det en garanteret intim og varm oplevelse på 2 x 60 minutter,  der venter.

I skrivende stund er der stadig ledige billetter, som kan erhverves via deres hjemmeside www.spilledaasen-stevns.dk.

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.