Esben Kronborg – Studie 55 – 21.01.2020

IMG_0777

Fotograf: Maria Fremming

”Stjerneglimt fra den danske pop/rock himmel”

En trist tidlig tirsdag aften på Titangade, hvor Studie 55 har deres lokaler, blev en hel del bedre da porten blev åbnet til aftenens gratis koncert, som var arrangeret af DK4.

Koncert lokalet er ikke stort, men alt virker jo større når vi ser det på tv. DK4 sætter scenen og inviterer masser af danske bands indenfor til live optagelse i forskellige musikgenre. Derved er de rent faktisk et af de meget få danske tv medier, der har åbnet øjnene op for at der er en bredside af musikalske talenter og etablerede musiker i Danmark, der kæmper for at slå igennem. Her hos DK4 har artisterne muligheden for på godt 60 minutter, at præsentere sig selv og deres musik på bedste vis – LIVE!  

I aften er det Esben Kronborg der skal underholde her i studiet, sammen med Dennis Flacheberg (guitar m.m.) og Johannes Gissel (trommer m.m.). Det er Esben Kronborgs første optræden på tv, men det lader han sig nu ikke gå på af. Før koncerten går i gang har han tid til både guitar tjek og tale lidt med de alt for få fremmødte i lokalet.

Da dørene bliver lukket, bliver der hurtigt fjernet overskydende stole og borde og efter en lettere omplacering er alle klar. Publikum får en hurtig gennemgang, hvor der bliver fortalt om hvordan man skal argere, når der er tv optagelse. Ingen forlader sin plads, ingen skal på wc og ingen løfter kameraet over bordhøjde. Her for undertegnede et bestemt blik, da der ligger et flagskib af et kamera på bordet foran mig. Vi bliver lyn undervist i at klappe og endelig er alle klar.

Esben Kronborg er 36 år gammel, fra Horsens og far til 3 søde piger, der også er til stede i salen. Han lærte sig selv at spille guitar i en relativ sen alder. Det skete i en sommerferie, fordi han efter ferien skulle undervise en hel flok nybegyndere i guitarspil. Øvelse gør mester, og efter megen træning den sommer og i tiden efter, voksede sang og musiktalentet sammen med ham. Så her står Esben Kronborg smilende og meget nærværende, og skal dele sit første dansksprogede album med os i studiet og forhåbentligt senere en masse via tv. Albummet hedder blot ”Esben Kronborg” – og udkom digitalt sidste år – desværre alt for overset med tanke på, at han stil- og kvalitetsmæssigt lægger sig lunt imellem populære navne som Rasmus Walter og Michael Falch. WAKE UP, folks !

Det hele starter med sangen “Vores hus”. En god lille popsang, der får smilet frem hos alle. Imellem sangene er der intelligent humoristisk small talk, fra den lune jyde, der underholder med anekdoter, der får de fremmødte til at grine. Sangen “Dybt vand” er rørende – tæt på det tårefremkaldende. En sang, der nok er meget metaforisk og sender lytteren lige i den retning, hvor man er i sit liv eller måske gerne vil være.

Der er så mange flotte sange på det album. Dennis Flacheberg og Johannes Gissel, er med til at få denne koncert oplevelse til at være ekstraordinær og veldrejet. Deres erfaring, energi og dygtige indgang til at levere musik på højt niveau, gør at der ingen kedelige stunder er overhovedet. Vi får også en hel ny sang at høre ”Luk stjernerne ind”. Den er ikke med på sidste års album. Her primært med Esben Kronborg solo. En sang, der med garanti vil blive husket af alle tilstedeværende. Den blev sunget så lækkert, at man som lytter blev løftet til en tur rundt på stjernehimlen. Man må håbe, at det er første pletskud til hans næste album, da det så smukt viser hvor stærkt Esben Kronborg formår at tænde op under sine danske sange, og virkelige give lytteren en nærværende oplevelse.

Aftens sidste nummer var “(Lad os mødes et sted i nat) Når den sidste er gået hjem” i nat”. Uha Uha, den energi og nerve det pop/rocknummer bliver leveret i, lå perfekt til det velspillede trekløver på scenen. En melodi og en tekst, der var mere end bare godt musikalsk håndværk og et flot afsluttende supplement til de mange mere stille sange, der blev leveret i den lille times stjerne parade.


Her på siden uddeler jo ikke stjerner i forbindelse med vores omtaler af liveoplevelser. En lillebitte del af mælkevejen havde dog ikke været af vejen at uddele på denne smukke aften med så fine stjerne stunder!  

Selve den færdigredgierede koncert bliver vist på DK4 d. 4 april og genudsendt d.7 april. 

Sætlisten –

Vores hus

Silende regn

Dybt vand

Luk stjernerne ind

Stikkende savn

Lang vej hjem

Når lysene går ud

Fjenden i mig

Troende tvivler

(Lad os mødes et sted i nat) Når den sidste er gået hjem

Maria Fremming

Maria Fremming

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.