FIRST FLUSH – ”Fjorden”

Fotograf: Album cover

”Det er let at stræbe efter et bedre album, når barren man har sat, stadig befinder sig i gulvhøjde”

Den danske gruppe First Flush er ude med deres femte album med titlen ”Fjorden”. Et album, der ifølge bandet selv er deres mest ambitiøse til dato med større lyd, flere hits og højere tempo. Ja, generelt er der skruet op for kvaliteten på samtlige parametre, som bandet selv udtrykker det. Derudover er det et album, der både byder på strammere tekststrukturer samt et mere enkelt rytmisk udtryk. En sådan udtalelse gør en sammenligning med bandets tidligere materiale uundgåelig.  

Om albummet byder på flere hits end tidligere, vil tiden vise. Bandets mål om strammere tekster og mere rytmik i det musikalske udtryk, høres dog tydeligt allerede på åbningsnummeret ”Det bliver aften”, der indledes med en markant akustisk lyd, hvor akkordskiftene tydeligt kan høres, når fingrene glider hen ad guitarens gribebræt. Et nummer der til fulde stemmer overens med bandets ønske om enklere rytmer og strammere tekststruktur. Inden udgivelsen har fans og andre haft mulighed for at lytte til de tre singler ”Ånder Du Nu”, ”Noget Andet” og ”Vildgæret Ensomhed”. Tre numre der alle er repræsentative for det samlede album med i alt ni numre, og hver især rummer de den tidligere nævnte tekststruktur og simple rytmik.  Der skæres ind til benet, når de maleriske metaforer fusioneres med det nærværende musikalske udtryk, der byder på både lækre rytmiske og melodiske detaljer.

Til trods for den fede energi og de lækre detaljer, der er til stede i både musik og tekst, er det altoverskyggende element på albummet forsanger Jonathan West Carstensens stemme, der igen har fået den autotune-lignende lydeffekt, der har fulgt bandet det meste af deres karriere. Desværre er det stadig et æstetisk valg, der ødelægger langt mere end det gavner. Det trækker albummets samlede udtryk i en retning, der står i skærende kontrast til alt det gode, det ellers har at byde på. Det høje niveau, bandet stræber efter og til tider opnår med ”Fjorden”, overrumples og udvandes af dette forstyrrende element, der i undertegnedes ører ender med at være direkte hovedpinefremkaldende. Men valget er taget, og kan man som lytter abstrahere fra denne altdominerende effekt, venter der sig et album, der er blandt bandets bedste.

First Flush har med ”Fjorden” formået at leve op til deres udtalelse om mere kvalitet på alle parametre. Desværre klinger en sådan udtalelse lidt hult, bandets tidligere materiale taget i betragtning. Efter en måske lidt overfladisk gennemgang af deres albums må jeg konstatere, at den barre de har sat og måler ”Fjorden” ud fra, ikke kræver de store anstrengelser at leve op til. First Flush har masser af potentiale, og det rigtig gode album skal nok komme. Hvis det skal ske snart, kræver det dog, at barren flytter sig fra gulvhøjden i et noget hurtigere tempo, end det har været tilfældet indtil nu.

Udgivelsesformat: LP/digitalt
Udgivelsesdato: 05.02.21
Label: Konkylie
Genre: Indie-pop

Leave a Replay

Fotograf: Album cover

Udgivelsesformat: LP/digitalt
Udgivelsesdato: 05.02.21
Label: Konkylie
Genre: Indie-pop
  • Få en banner via “Fællesskabet Side 33”

  • Følg os her

    Scroll to Top

    Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.