Fjelding – “Into The Light”

Fotograf: ALBUM COVER

”Drengerøvsrock med et modent tekstunivers”

I pressematerialet loves der et hårdtslående rockalbum, der både virker nyt og genkendeligt. Det er nu mest genkendeligheden, der slår igennem på det andet album fra Fjelding.

Det er helt klassisk rock musik fra den skole, hvor også Shotgun Revolution, Mike Tramp og til dels Pretty Maids også har gået.

Trods det fine cover – føles det nu aldrig helt som om man får en på lampen over dette album – måske lige bortset fra på ”Into the Light”, der løftes af en stærk tekst, der sagtens kan betragtes, som en moderne protestsang – og Johan Olsens (ja – genkendelige) gæste vokal.

I den hele taget er det i teksterne at Fjelding evner at skille sig lidt ud fra mængden af nye og gamle band i en presset rock genre. De afspejler at der faktisk er andet end øl, biler, stramme kus og tattoo, man kan skrive sange om.

På det førnævnte nummer – og også i et nummer som ”Weak and Strong” fornemmes det virkeligt, at der kan være noget på spil hos Fjelding – udover bare et solidt melodisk samspil og en god stund med vennerne. ”Weak and Strong” lugter langt væk af single potentiale, og lyder af et nummer, som de fleste D-A-D tilhængere med garanti ville kunne blive direkte begejstrede over.  

Kernen i Fjelding består af Mikkel Fjelding og Christian Panum, der betjener guitar og vokal, og det gør de glimrende. De er uden tvivl gode håndværkere.  

Generelt er der dog for mange små hygge slag af numre på pladen. De giver hverken blå mærker eller varigt mén, men føles mest af alt som en ligeså kort fornøjelse, som en almindelig pilsner øl. Blandt de 11 numre findes også de obligatoriske to ballade i form af ”Strangers” og ”Lost and Found”. Ingen af dem skaber dog meget røre i andedammen, men fungerer mere som lyseslukkere for et album, der simpelthen lige mangler nogle watt i det samlede lydbillede.  

Men når det er sagt – og holder man generelt af at høre kvalitativt klassisk rock – uden at skulle finde den dybe tallerken frem hver gang – så vil man med garanti også mærke en spirende glæde på øregangen over numre som ”All the Way” og ”In the Light”. Så der er bestemt ingen grund til at slukke lyset helt for Fjelding. Man kan starte med at skrue op for de fremhævede numre. Det bliver de kun bedre af!       

Udgivelsesformat: LP/CD/Digitalt
Udgivelsesdato: 26.04.19
Label: Eget selskab
Genre: ROCK

Leave a Replay

Fotograf: ALBUM COVER

Udgivelsesformat: LP/CD/Digitalt
Udgivelsesdato: 26.04.19
Label: Eget selskab
Genre: ROCK
  • Få en banner via “Fællesskabet Side 33”

  • Følg os her

    Scroll to Top

    Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.