Fried Okra i topform inden festivaljob

Fried_Okra-artoft_Station-18092020-01 (8)

Fotograf: Brian Selander

"Stærkt program på ny intimfestival i Roskilde i denne uge"

I disse tider er størrelsen altafgørende – og det er således næsten alt småt der er godt. Og den stafet griber Roskilde Intimfestival i denne uge, der hver dag – undtagen lørdag – fra mandag den 21. til søndag den 27. september afholder koncerter eftermiddag og tidlig aften hos Røde Port Bistro – i gåafstand fra Roskilde Station.

Som følge af Covid-19-forholdsreglerne er der blot plads til 21 personer i området ved scenen, og derudover er plads til henholdsvis 18 og 26 mennesker i de tilstødende lokaler, hvor arrangørerne lover ”at man sagtens kan høre selvom man ikke kan se”. Adgang er gratis, men det kræver at du har reseseveret plads på forhånd, så ingen går forgæves.

Bag Roskilde Intimfestival står Lee Robinson, som gennem det sidste år har sørget for masser af gratis kultur i Røde Port Bistro – der ellers mest er (aner)kendt for deres forskellige gode bryg af specialøl. Og kombinationen af velskænket specialøl – og specielt udvalgt og eksklusivt musik burde nok kunne tiltrække godtfolk fra Roskilde og nærområder.

Musikalsk kommer programmet nemlig godt rundt i genrerne – tag bare torsdag der har så forskellige navne som Rosa Lux, Jake Green, og Kyed/Bruland/AP på programmet. Derudover kommer blandt andet den glimrende og meget originale troubadour Per Worm og den fantastiske og udtryksfulde jazzsangerinde Kira Martini.


Som det fremgår af det fulde program starter og slutter festivalen med åben sangskriverscene, hvor ukendte talenter måske kan få deres første spæde gennembrud. Et gennembrud som et band som Fried Okra i blåtonede kredse allerede har sikret sig med deres sublime blend af sumpet blues og roots – og som de med deres nyeste album ”Doing It Right” har understreget, at de er tæt på at være danmarksmestre i – endda med internationalt snit.


De holdt i fredags en vellykket intim pladereception på Bartof Station i forbindelse med udgivelsen af albummet. Det meste af koncerten var trioen udvidet med guitarist Rune Højmark og Kristian Jørgensen på orgel – og det gjorde det ikke mindre svært for det i antal lille – med ikke desto mindre voldsomt begejstret publikum – en del helt fra Sverige – at holde sig siddende på stolene. Men det lykkedes (nogle genopfandt dog stoledansen) – og da de sidste toner fra deres gamle live klassiker ”You Can Howl” tonede ud – havde både musikhjerter og smilebånd – fået den helt rette vitaminindsprøjtning, og så var det pludselig en helt ”god tur hjem” på trods af klokken ikke var mere end 22.

Fotograf Brian Roland Selander var på pletten og fik foreviget noget af energien og stemningen via sin skarpe linse – se resultatet nedenfor.

Hvis du selv vil tjekke Freid Okra ud, så kommer de sandelig også på Roskilde Intimfestival på fredag fra 17-19, og trioens bassist Anders Wallin kan man opleve på egen hånd når han i dag fra 19 til 20 – præsenterer sit hjertebarn – projektet ”Wallin sjunger Dan Andersson feat. Hanna Englund”.

Og nu vi er i Roskilde – så kan man på torsdag sandelig også opleve det glimrende country-rock band The Consolation give en lille in-store koncert kl. 16 hos den lokale pladepusher Vinyl Freak i Hersegade.

Det dufter af en uge, der igen vil bevise at de små stunder og steder – også kan skabe store øjeblikke. STØT OP – Roskilde er meget mere end Roskilde Festival – og musik er generelt så meget mere end de stadion- og arena koncerter, der desværre ikke kan afvikles pt.   


Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.