GARY CLARK Jr. + Trouble Is – Amager Bio – 10.06.22

Gary Clark Jr. 2022 Fotograf Henrik Hildebrandt (26)

Fotograf: Henrik HIldebrandt

"YES HE CAN - Obama favorit gjorde drømme til virkelighed"

38-årige Gary Clark Jr. er en af den slags musikere, der inspirerer andre.

Det gør han med sine menneskelige værdier og en musikalsk virtuositet, der kommer til udtryk i en udefinerbar og dragende fusion af blues, rock og soulmusik med elementer af hiphop, og sågar jazz.

Tre album siden 2013 har foreløbig medført at han har vundet 4 Grammyer i hjemlandet USA, hvor han blandt kollegaer har været en af de mest respekterede og anerkendte musikere fra en ny generation, der vil mere end at tage en stafet op fra andre. Opmærksomheden har også rakt til at han f.eks. har gæstet Det Hvide Hus for at spille for Barack Obama, der har Gary Clark Jr. som sin erklærede yndlingsguitarist.

Simplificeret kan man kalde ham dette århundreds svar på Prince, som han også deler visse vokale ligheder med. Alle disse kvaliteter til trods er det ikke nok til at fylde Amager Bio, der lægger hus til Gary Clarks Jr’s blot andet danske visit, og det første siden 2013.

Der er vel 600-700 til stede denne lunefulde fredag aften, og der fornemmes hurtigt at procentdelen af publikum, der selv er musikere er markant højere end til en gennemsnitlig koncert. Nok fordi de ved at det er et ekstraordinært besøg, vi er vidne til denne aften, hvor SIDE 33 har Henrik og Belinda Hildebrandt på plads i Bio’en for at berette om og forevige begivenheden i billeder. De har simpelthen forladt Sweden Rock Festival for en dag ’bare’ for denne koncert, og det kommer de bestemt ikke til at fortryde.    

Allerede via den grundige lydprøve kunne det mærkes, at denne koncert ikke ’bare’ var endnu en på vejen. Det var en koncert hvor alt skulle sidde lige i skabet – også lyden. Og sådan blev det. En drøm af en koncert, blev en drøm af koncert. Hardcore fans blev overbevist i deres tro, tvivlere blev til nye fans.

Gary Clark Jr. og hans velspillende band fyldte hele rummet, og fik masser igen fra et begejstret publikum i en intens forestilling med masser af nerve og kant.

Der var tænding i hver en tone fra start til slut i den lidt over 90 minutter lange koncert, der satte en tyk streg under at alle lovprisninger er mere end velbegrundet. 16 numre – med primær vægt på seneste album “This Land” (2019), men også med numre helt tilbage fra debut EP’en fra 2011, og så et enkelt Albert Collins cover “If Trouble Was Money”.

Her små to uger før Roskilde Festival må man bare antage og håbe at han står meget højt på den ønskeseddel over navne det endnu ikke er lykkedes at lande på landets største festival. Han ville mildt sagt klæde den med både fylde og fremsyn for både feinschmeckere, følere og festfolk. Tilfældet ville at hans gode ven Barack Obama også var i landet og i byen denne fredag. Han blev dog ikke spottet blandt publikum.

Men med tilbagemeldingerne fra hans taler i forbindelse med besøget, tænker man at der måske alligevel er mulighed for at der faktisk er nogle tilbage, der evner at leve op til mottoet – ’make america great again”. Gary Clark Jr. og Obamo rummer i hvert fald på hver deres måde den slags personligheder, der gør at man stadig tør håbe og tro. YES WE CAN.

Danske Trouble Is troede også på at de kunne tage sig af den slags supportjob, som mange kan brække nakken på. Det gjorde det charmerende og energidrevne blues-rockband, der sidste år udsendte deres anbefalelsesværdige debutalbum, bestemt ikke. Tværtimod hørte man rundt om i salen udsagn som ”det jo verdensklasse opvarmning”, ”hold kæft de rykker”, ”Sikke en energi”, og ”dem skal jeg høre igen” med forbløffelse og glæde i stemmen. De satte kort sagt uden problemer en formidabel festaften i gang.

En af den slags aftener som væggene i Bio’en med garanti vil tale om mange år fremover.    

Picture of Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.