Gasoline – Grønnegade Kaserne, Næstved – 03.02.23

LE2B3343

Fotograf: Maria Fremming

"Værsgo - så blev der serveret!"

Grønnegade Kaserne i Næstved, har som altid et sprudlende program med masser af godt fra alle hjørner og genrer af underholdningsindustrien. Denne grå januar fredag kunne stedet så byde et oplagt publikum ind og sige ‘Værsgo’ til en turne premiere med Gasoline. Som navnet antyder et band, der hylder Gasolin, og det gør de ved at fortolke Gasolin og Kim Larsens sange i feminint forstærkede versioner.

Gasoline blev dannet i 2005, og har siden med større og større succes turneret land og rige rundt med deres rå, friske og frække fortolkninger – med mottoet ”Det kræver hår mellem brysterne at fortolke Gasolin!!” som følgesvend.

De har tidligere har haft udvalgte numre med fra Kim Larsen klassikeren ‘Værsgo’ på sætlisterne, men i år har de valgt at tage alle 17 numre fra albummet med på deres turne i anledningen af at det i år er 50 år siden at Kim Larsen udgav det legendariske soloalbum. Et album, som danskerne i 2021 ved en uofficiel Facebook afstemning med 2.048 album i puljen kårede til det bedste danske album nogensinde.

Bandet, der består af Line Münster-Swendsen: vokal, Birgitte Bjørn: leadguitar & kor, Annette Bork: bas & kor, Lisbeth Rysgaard: div. guitarer & kor, Ditte Brodde: trommer & kor indtog scenen iført røde “uniformer” og skiftede i anden del til helt hvidt outfit. Det kunne ikke signalere og fornemmes mere dansk, med disse røde hvide farver og Kim Larsens udødelige klassikere, der blev fortolket i et moderne og forrygende kvindeligt univers med en god klædelig portion energi. Det rockede og lidt funkede tvist klædte i den grad sangene og de frie fortolkninger.

Der var grobund for masser af fællessang til de udødelige klassikere. Men især sange som Nanna og Blaffersangen blev ekstra godt modtaget af publikum, hvoraf de mest friske og de vilde serverede forfriskende danse moves foran scenen.

Line Münster-Swendsen kunne mellem sangene fortælle gode historier relateret til Kim Larsens sange på ’Værsgo’ albummet og hans liv, meninger og holdninger i alt almindelighed.

Det endte som en stor koncertoplevelse man som publikum kunne tage med sig. Folkelig og forudsigelig, og så alligevel så anderledes, nærværende og kontant, helt i Lune Larsens ånd. De fem kvinder strålede af glæde, optimisme og kærlighed til deres publikum og til de sange, der betyder så meget både for dem og deres publikum. En elegant og fremragende koncert, som et flot startskud til en turne, hvor bandet dog næppe har nået toppen allerede her i første forsøg. Så der bør være noget at se frem til for dem, der støder til i den kommende tid.

Efter ekstranummeret, som ikke var hentet fra albummet ‘Værsgo’, fik vi alle et ekstraordinært magisk øjeblik. Et af de øjeblikke man ønsker at opleve igen og igen. A cappella fik vi alle lov af høre og især føle hvordan de fem kvinder på smukkeste vis fik sendt os alle videre med sangen, der med så få ord siger så meget.

Som en strejf af en dråbe

Fik vi lov til at håbe

På de ting, som skal komme

Før end livet er omme

Her er de 17 numre fra albummet, men for oplevelsens skyld vil vi her fra ikke røbe rækkefølgen samt hvad der ellers er i vente. Det kan kun anbefales selv at være syn for sagen!  

1 Nanna
2 Hubertus
3 Joanna
4 Det er i Dag et Vejr
5 Byens Hotel
6 Det rager mig en Bønne
7 Blaffersangen
8 Sylvesters Drøm
9 Hvis din Far gir dig lov
10 Guleroden
11 Maria
12 Er du jol mon!
13 Den rige og den fattige Pige.
14 De fjorten Astronauter
15 På en Gren i vort Kvarter
16 Jacob den glade
17 Christianshavns Kanal

Picture of Maria Fremming

Maria Fremming

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.