Ghost – Forum – 25.11.19

GHOST 2019 Photograph Henrik Hildebrandt (12)

Fotograf: Henrik Hildebrandt

"Et utæmmet spøgelse"

Siden det spektakulære svenske band Ghost udgav deres debutalbum ”Opus Eponymous” i 2010 – og de optrådte på Roskilde Festival i 2011 har deres popularitet her til lands og i det meste af verden kun været støt stigende.

Hele tre gange har de optrådt på Copenhell – og nu var turen kommet til Forum i København på deres “The Ultimate Tour Named Death”. Fotograf Henrik Hildebrandt og stemningsrapportør Belinda Hildebrandt var naturligvis på plads.

Fire album har Ghost udgivet – det seneste ”Prequelle” fra 2018. Det teatralske, det dramatiske og konceptuelle – med Paven i forskellige afskygninger – har været den røde tråd – og har været afspejlet i at bandet altid har båret masker, så ingen reelt hvem og hvad der gemmer sig bag.

Cirkusdirektøren må dog siges at være forsanger Tobias Forge, der i den grad dirigerer showet, der er næsten lige dele kuk kuk, koks, komik, løjer og musikalske lynnedslag. Men helt igennem overdrevet gennemført.

Allerede fra det første nummer “Ashes” var det unge publikum toptændte. I front foran  kirkekulisserne styrede Tobias Forge de 4000 fans på sin egen veldipsonerede og kækt kontrollerne måde.

Det var mest af alt hæsblæsende, og højdepunkterne for den enkelte har nok været meget forskelligartet. Det kunne måske være da der undervejs ganske overraskende kom smagsprøver fra stumfilmen ”Charlie Chaplin” med ”Paven” på Saxofon – eller da der under ”Faith” kom nogle sprøde guitarsoloer, hvor de skiftevis – én for én – gav en klar og behersket strofe – eller måske instrumentalnummeret ”Miasma” – hvor den stakkels biskop fik vejrtræknings problemer i forbindelse med sin saxofonsolo.

Kedeligt blev det aldrig. Cher fik meget opmærksomhed for hendes mange kostumeskift ved hendes seneste besøg, men Tobias Forge lod hende nu ikke meget efter.

Musikalsk er Ghost på mange måder ekstremt eksperimenterende – og er næsten som et totalteater med farver af alt fra jazz, pop, rock, grunge, heavy metal og filmmusik. Men de viste sig generelt som et band, der fungerer som en helhed – og kan levere et show, der især på underholdningsskalaen holder vand. LIVE springer der dog også et enkelt spøgelse ud af skabet. Et der nådesløst afslører at Tobias Forge altså ikke er blevet velsignet med verdens mest karismatiske og spændende stemme.

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.