Gnags – Fredagsrock Tivoli – 26.07

GNAGE 2019 Fotograf Henrik Hildebrandt (5)

Fotograf: Henrik Hildebrandt

”Mr. Swing King har stadig fingeren på den høje puls”

Side 33 var til denne udgave af “Fredagsrock” repræsenteret af Henrik og Belinda Hildebrandt – med henholdsvis kamera og notebook. Efter en lille tur forbi redaktørens bord er det endt med denne stemningsrapportage og billedserie.

Peter Andreas Gjerluf Nielsen er efterhånden blevet 66 år – men på virketrang, hang til at være i gang, naturkræfter og lystens energi – sætter han stadig i den grad tempo på fra det øjeblik han indtager scenen, og evner straks fra start at få alle i den gamle have indfanget som varmblodige medspillere.  

Den filosoferende og reflekterende hyggehippie lever sig som altid totalt ind i musikken – og publikum i alle aldre vælger heldigvis at deltage i festen i sommervarmen i det helt tætpakkede Tivoli.  Tusindvis af hænder ryger i vejret til de mange klassikere fra bagkataloget – ikke mindst til ”Danmark”, og ”Lav sol over Århus”.

Men nye numre kan også være med – og tre i træk fra det aktuelle album, ‘Robot ’n’ Roll’ – dokumenterede blot, at Gnags anno 2019 er mere end bare fordums styrke.

Fredag i kongens København er der dog ikke noget større end genkendelsens glansfyldte glæde, så det var i særlig grad numre som ”Burhøns’ ,’Mr. Swing King’, ”Kærester”, og ”Vilde Kaniner”, der virkelig skabte de euforiske tilstande.

Indimellem oplevedes en filosoferende Peter A.G. i oplæg om gamle dage – med lige del nostalgi, evig lære- og levelyst – og fyldt med relevante anekdoter med røde tråde til nutiden, som understregede at han nok mest af alt er en mand i tiden – der er kyndigt skabt og formet af fortiden og sin samtid. Han er kort sagt både tempo og timing.

God timing har det også været at få Per Chr. Frost med i bandet igen. Ikke fordi han er en bedre guitarist end f.eks. Mika Vandborg, men han har bare den ægte gamle Gnags DNA, og det smitter i det samlede indtryk.

Derfor også særligt berigende at tre numre – ”Fodgænger”, ”Slingrer ned af Vestergade” og afslutningsnummeret ””Fuldmånen lyser” – alle fra det nok stærkeste Gnags album nogensinde ”X” fra 1983 – og de var blandt dem der fik lov at fremstå som nogle af lysende højdepunkter på en aften, hvor det for en gang skyld ikke var den smukke lysopsætning over Tivoli, der skinnede og imponerede mest.  

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.