GO GO BERLIN – Bygningen, Køge – 05.11.21

Go Go Berlin af maria Fremming (12)

Fotograf: Maria Fremming

"Helhjertet VIP koncert i halvfyldt bygning"

Go Go Berlin blev dannet spontant for 10 år siden, da Christoffer Møller Østergaard havde fået et spillejob i Silkeborg, men han stod uden et band. Så han måtte i gang med at danne et rockband, bare for en enkelt aften. Der var 10 fadøl i hyre til hver for dette ene spillejob. Derefter satte det nydannede band sig ned og skrev 5 nye sange til lejligheden.

Bare et par dage før koncerten skulle finde sted ringede spillestedet Escobar, for at høre hvad bandet hed og hvad de skulle skrive på plakaten. Go Go Berlin kom det spontant fra Christoffer Møller Østergaard i telefonen. I dag er der ingen, der kan huske den præcise historie, men det var noget med en bog om da jazzen kom til Danmark og Irving Berlin.

Ud over de tre oprindelige medlemmer fra dengang Christoffer Møller Østergaard – trommer, Christian Vium – forsanger og guitarist, og Anders Søndergaard – keys, består bandet i dag af Nick Lee – bas (tidligere Ulige Numre samt Daniel Potts (tidligere White Dominos)  – guitar.

I de 10 år, der er gået har Go Go Berlin haft masser af succes både herhjemme og i Europa, samt været i USA, Kina og Indien for at afholde store udsolgte koncerter. Et ærligt og hårdtarbejdende band, der på de sidste par albums har fundet en mere mørk  og elektronisk stil til deres musik.

Go Go Berlin er nemlig et nysgerrigt band, der hele tiden opsøger nye grænser og inspiration, og de håber på at publikum vil følge dem på deres musikalske rejse i musikkens tegn. Go Go Berlin har i løbet af de 10 år udgivet fire album og en EP. Senest har de i år udgivet albummet ”Expectations”.

Udenfor Musikforeningen Bygningen i Køge syder det denne fredag af glade mennesker, der er på vej til ‘J-dag’, for at byde den traditionelle juleøl varmt velkommen på en kølig aften. Inde i koncertsalen var der ikke mange fremmødte. Men det betød ikke noget for hverken bandet eller det stående publikum, da der hurtigt opstod en tavs enighed om at salen ikke var halvtom – den var halvt fyldt.

Go Go Berlin gik på scenen kl. 21.00 og i de efterfølgende 83 minutter gik de i sanseligt selvsving på scenen, og fik sat ild i dansegulvet under publikum. Allerede kort inde i første nummer “Careless”, var der rockende og rykkende dans og høje armbevægelser fra publikum, og det forsatte bare derudaf. Her var det ikke ‘J-dag’, her var det ‘GO GO DAG’ på ganske berusende vis!

Der var en vildskab og en viljestærk nerve fra bandet på scenen, og den holdt hele koncerten igennem. Go Go Berlin har en meget medrivende vibe, og har en fantastisk måde at performe på. De ved præcis hvordan de vil præsentere hvordan de syntes, at en moderne og ung rockmusik skal lyde. Det var dog tydeligt at høre, at der bag dette moderne udtryk også lå masser af inspiration fra fortidens store rock legender – f.eks. kunne man svagt genkende Led Zeppelin lydende toner her og der.

Christian Vium har en markant og stærk vokal, der fastholdt publikum i et univers at energi og smukke tekster. Numre som “The Ocean” og “Love Me”, kunne noget helt særligt denne aften, og midt i alt energien og vildskaben, kom der også undervejs en klædelig sårbarhed i hans vokal , der bare omfavnede alt og alle.

Sætliste

Carless

Never Fall in love

See the Light

The Ocean

Better of Alone

Here Comes the Darkness

Techno

Electric Lives

Castles made of sand

Karma

Struggle is Real

Replicator

Raise your Head

Love Me

Go Go Berlin forsætter deres ‘Expectations Tour’ til

11.11.21: Tobakken, Esbjerg (DK)

12.11.21: Bygningen, Vejle (DK)

13.11.21: Rampelys, Silkeborg (DK)

19.11.21:  Hotel Cecil, Kbh. (DK)

20.11.21: Train, Aarhus (DK)

 I starten af 2022 går turen så videre til udlandet , hvor de i Januar har hele 9 koncerter i Tyskland og Schweiz.

Julie Ellinor var opvarmning og efter en forsigtig entre formåede hun så afgjort at tryllebinde publikum med sine fine popsange. Alene med sin guitar fik hun publikum helt frem til scenekanten og skabte et nærvær og en overbevisning om at dette var noget hun havde glædet sig til i lang tid. Publikum fik en forsmag på en ny lovende single, der udkommer senere i november.  Et andet nummer, der i den grad bed sig fast var “Disarray”. Uden tvivl en sanger og sangskriver, der bliver interessant at følge.  

(Artikel redigeret 07.11.21)

Picture of Maria Fremming

Maria Fremming

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.