Grarup Allstars – Kulturforeningen Spilledåsen, St. Heddinge – 28.01.20

405A2550

Fotograf: Maria Fremming

"Høj på hygge, humør og musikalsk spitzenklasse"

To ting er der garanti for, når sidste års danske, LIVE blues-navn, Grarup Allstars er på scenen: Hygge stemning med højt humør og høj, høj musikalsk klasse, ”Spitzenklasse”, som vore naboer i syd siger.

Sådan har det været alle de gange, jeg har været på et spillested med Margrete Grarup, Niels Nello Mogensen, Uffe Steen, Niels Mathiasen, Esben Bach og Palle Hjorth, og sådan var det igen i aftes på Stevns, i Spilledåsen, St. Heddinge.


Med til at sende humøret i top, både på scene og i sal, var at manden fra Spilledåsen, der bød velkommen havde googlet sangerindens efternavn, nået ned et sted i Sønderjylland og fundet ikke alene en Grarup Sø, men osse, at denne sø er hjemsted for en kæmpegedde, Grarup-gedden, der kan blive halvanden meter lang og veje over 25 kilo. Dét morede vi os allesammen kongeligt over, før Allstars-holdet og Margrete Grarup, der kun, hvad stemmen angår, er en kæmpekvinde, satte igang med åbnings-nummeret, programerklæringen ”Playing With My Friends”

Derfra var det smooth samling gennem to sæt med et repertoire af udsøgte covernumre og en enkelt original, skrevet af bassisten Niels Nello Mogensen. Jeg tror egentlig, det er lidt lige meget, hvilke numre Grarup Allstars kaster sig ud i, så vil de få det til at swinge og finde plads til de sygeste, vilde soloer.

Men de seks i ensemblet er mere end bredt orienterede, så udover Gershwins ”Summertime”, ét af Margrete Grarups absolutte glansnumre i koncerten, rummer sætlisten massevis af fede sange, ikke alle umiddelbart kender. Som fx. – bare to eksempler – ”Freedom”, et nummer, fortalte bas-mand, Nello mig bagefter, fundet hos en ikke videre kendt herhjemme, sangerinde Janiva Magness og ”Down In Mississippi”, som vi er nogen, der husker fra Ry Cooder og Mavis Staples, men stammer helt tilbage fra den gamle bluesman, J.B. Lenoir.

Sådan er Grarup Allstars en veritabel legestue, hvor mere eller mindre kendte covernumre smides op i luften og bliver jongleret med, hellere en solo for meget end én for lidt, hellere en lang og fabulerende solo, end en stram og kort. Og på toppen af al den legende, instrumentale fingerfærdighed, sindsvagt stærkt syngende, Margrete Grarup på bare fødder… som en vis anden af vores allerstørste kvindelige vokalister.

Grarup Allstars kommer heldigvis lidt rundt omkring og holder legestue i nærmere fremtid. Dont miss:

30.01 – Åbybro Kulturcenter

31.01 – Musikviften, Bjerringbro

01.02 – Kulturhus Kappelborg, Skagen

29.02 – Kulturugen, Løgstør

02.04 – Bakkehuset, Ikast

03.04 – Stars i Vordingborg

04.04 – Det musiske hus i Frederikshavn

08.04 – Generator i Ringkøbing   
Picture of Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.