GRO + Reveal Party, RAGNAROCK, Roskilde, 20.01.21

DSC_1266

Fotograf: Caroline Gottlieb

"To talentfulde personligheder med orange feeling og bred appel”

At gå på museum er ikke hvad det har været. Det erfarede godt 40 lyttende nysgerrige publikummer, da artisterne GRO & Reveal Party via en levende snak med den dygtige og erfarne forfatter, musikjournalist og musiker Henrik Tuxen kom godt omkring baggrunden for de originale udtryk hos de to artister og samtidig kom ind til de to mennesker bag – Julie Møller Christiansen og Emily Holm Nyhuus.

Forinden havde arrangørerne bag den anden udgave af Ragnarock sessions garanteret en aften fyldt med musik, gode historier og masser af ”The Orange Feeling”, og det altså med to aktuelle artister, der selvfølgelig begge har Roskilde Festival solidt plantet i hjertet.

Begge havde deltaget i masser af festivaller som privatpersoner, dog med hver deres bud på fornøjelser og udfordringer. Reveal Party var selv en del af Roskilde Summerdays sidste sommer, og Julie Møller Christiansen kunne berette at hun vel nok havde haft hendes største live oplevelse nogensinde, da hun i 2014 optrådte på Roskilde Festivalen i front for bandet med det mundrette navn We Are The Way For The Cosmos To Know Itself.

Så som lovet, og smukt flankeret af den aktuelle udstilling om Roskilde Festival 50, blev der altså vendt festivaloplevelser, ungdomskultur, inspirationskilder, fremtid, fortid og nutidens udfordringer i en Covid-19 tid. Ganske inspirerende og interessant, og suppleret af tre live numre fra dem hver. GRO fik med sin optræden særligt bekræftet at ”High as a kite” bare er en af 2021’s absolut bedste singler, og en af den slags sange, der bliver ved med at give.

Og givende var det generelt at bruge to timer i så godt selskab og i så flotte rammer, og med et indhold, der både bekræftede musikkens kulturelle værdier og de mange menneskelige lag, der ligger bag. Det blev åbenlyst, at der ikke findes ikke ET svar på at være ‘rigtig’ musiker, menneske eller festivalgæst. Vi har alle vores udgangspunkter og indgangsnøgler, som vi forhåbentligt alle løbende bliver klogere på.

Både Julie og Emily delte ud at deres stærke personlige historier, men slog samtidig fast, at selvom de på deres første udgivelser har taget udgangspunkt i meget personlige historier, henholdsvis centreret om moderens selvmord og livet som transkønnet, vil de fremover helst ses som hele personer og musikere, der også har mange andre ting i rygsækken.

Begge kunne oplyse, at der er masser af nyt i støbeskeen, og der kan f.eks. ventes hele 3 EP’er fra Reveal Party i 2022.   

Stor respekt til disse to artister for at dele ud af deres erfaringer og tanker. Jeg følte mig bestemt lidt klogere og endnu mere nysgerrig på livet og musikken, da jeg drog hjemad.

Hele seancen blev optaget – og den kan du se via dette link : https://www.facebook.com/MuseumRagnarock/videos/219883543689492

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.