H.E.A.T og Nestor – Amager Bio – 16.04.22

IMG_8664x

Fotograf: Privatfoto

”Dejlig aften med glad rock, god stemning - men også plads til forbedring"

SIDE 33 havde denne lørdag fornøjelsen af, at have Christian Weigel afsted som kompetent gæstereporter. En mand med et rockhjerte og en koncerthistorik, større end de fleste. Her følger hans omtale af aftenens begivenheder.

Som at komme hjem igen

Da jeg ankom til Amager Bio efter godt 2 års ufrivillig Corona pause, var det som at komme hjem igen! Skønt at møde en masse rockvenner og genoplive atmosfæren i koncertrummet. Publikum var så klar og måske påskelørdag betød, at lidt flere havde fået en ekstra bajer end på en almindelig hverdag, for stemningen var absolut i top og man glemte nærmest på et splitsekund, at der har været Corona.

Nestor var et overraskede og velkomment pust

Nestor åbnede aftenen med et friskt sæt af sange fra deres anmelderroste album ”Kids in a Ghost Town”, der nærmest har taget rockverdenen med storm, selv om bandet faktisk har mange år på bagen. Nestor er som H.E.A.T fra Sverige, der i disse år leverer endeløse melodiske rock skiver i verdensklasse. Nestor er 80’er retro, hvilket ikke mindst kunne ses på deres mildest datede glamrock påklædning. Nestor var i topform og kom ud over scenekanten godt hjulpet af et publikum, der måske lidt overraskende lod til at have lært alle deres sange udenad, for der var nonstop fællessang.

Nestor skulle lige i gang og de første numre ramte mig ikke helt, men da de fyrede den forrygende ballade ”Tomorrow” af, måtte jeg nikke anerkendende. For det er en mesterlig ballade, der på pladen er en duet mellem Nestor og Samantha Fox. Samantha kunne desværre ikke komme, men en medbragt sangerinde klarede ærterne. Herefter kørte det slag i slag blandt andet med den skønne ”Perfect 10 (Eyes Like Demi Moore)” og minderne om de gode tider i ”1989”.

Nestor leverede en god koncert med spilleglæde og særligt forsanger Tobias Gustavsson skal fremsendes med en super vokal. Tror ikke, vi hørt det sidste fra disse retrorockere.

H.E.A.T nåede ikke helt op på niveau efter exit af Erik Grönwall

H.E.A.T havde en nærmest umulig opgave, der bestod i at leve op til fordoms tider med frontmand Erik Grönwall, der forlod bandet midt under Coronakrisen efter udgivelse af deres seneste skive ”HEAT II”. Erik var en formidabel forsanger med en fantastisk stemme og en nærmest umenneskelig energi og med en udstråling og entusiasme, der nåede helt ned på bagerste række.

Med Eriks exit betød det, at stolen som frontmand og forsanger i H.E.A.T blev ledig, og hvad var så mere naturligt end at byde velkommen til bandets oprindelige forsanger Kenny Leckremo. Det lille nummer har H.E.A.T tidligere været ude i, da guitarist Eric Rivers forlod bandet, hvor så bandets anden oprindelige guitarist Dave Dalone kom tilbage. Det bliver i familien, som man siger. Koncerten i Amager Bio var kun bandets 5. show med Kenny. De kom, de gav den gas og de nåede næsten i mål. Lyden var for lav og de spillede næsten i mørke, hvilket i sig selv ikke giver de bedste odds for en fed aften.

Kenny bestod, men det var alt for tydeligt, at de prøver at gøre Kenny til den nye Erik. Det kommer aldrig til at ske, for Erik er en ener. Kenny gjorde virkelig sit bedste med et meget aktivt sceneshow, men det ledte alt for ofte tankerne tilbage til Eriks sceneshow. Det blev for påtaget, når de prøver at kopiere Eriks sceneshow og det var synd, for Kennys stemme fejler ikke noget, selv om han ind imellem druknede lidt i lydbilledet. Han hoppede ned blandt publikum og dyrkede fitness samtidig med at han sang og det er faktisk en præstation i sig selv.

Privatfoto

Nye singler fungerede rigtigt godt

H.E.A.T lagde hårdt ud med 3 forrygende up tempo skæringer fra deres seneste skive og det gav unægtelig en følelse af, at nu var koncerten satme i gang. Men faktum var, at tempoet aldrig kom derop igen. Måske de lige skulle bevise, at de ikke er døde endnu, men det gør det sværere at holde momentum under resten af koncerten.

Der var stort set lige mange numre fra tiden med henholdsvis Kenny og Erik. Det virkede bare bedst med numrene, der er indspillet med Kenny for de passer til hans stemme, der er fin og mere poppet. F.eks. deres MGP-klassiker ”1000 Miles” og den smukke ballade ”Cry”. Han brændte ikke rigtig igennem på de numre, der er indspillet med Erik. Den fantastiske ”Living on the Run” blev en anelse tam og ”A Shot of Redemption” var bare ikke helt ”rigtig”.

H.E.A.T udgiver her til sommer albummet ”Force Majeure”, hvorfra vi fik ”Back to the Rhythm” og ”Nationwide” og her fungerede det faktisk rigtig godt, så måske de som tidligere nævnt bare skal i gang igen og have ny musik på gaden. De sluttede aftenen med ”There for You”, hvilket overraskede mig helt vildt, for det er ikke et af deres stærkeste kort. Faktisk havde jeg helt glemt det nummer!

Min anmeldelse kan lyde mindre positiv, men det skal ses i lyset af, at de tidligere har været helt i top og derfor havde meget at leve op til. H.E.A.T er et fedt band og jeg er sikker på, at de finder formen under den igangværende turne, der trods alt kun lige er startet. Alt i alt en dejlig aften i Bioen med toppen af den svenske melodiske rock.

OBS: Side 33’s fotograf blev desværre akut syg på dagen, og måtte derfor melde fra. Vi skal derfor beklage den sparsomme billeddokumentation.

Sætlister

NESTOR

1.                         On the Run

2.                         Kids in a Ghost Town

3.                         Stone Cold Eyes

4.                         Tomorrow

5.                         Perfect 10 (Eyes Like Demi Moore)

6.                         These Days

7.                         1989

8.                         Firesign

H.E.A.T – Sætliste

1.                         One by One

2.                         Rock Your Body

3.                         Dangerous Ground

4.                         Emergency

5.                         Redefined

6.                         Straight for Your Heart

7.                         Late Night Lady

8.                         Come Clean

9.                         Crash Drum Solo

10.                       Back To the Rhythm

11.                       Beg Beg Beg

12.                       Cry

13.                       1000 Miles

14.                       Living on the Run

15.                       Nationwide

16.                       A Shot At Redemption

17.                       There for You

EHDK

EHDK

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.