HALBERG & Friends – Fischers Plads, Viborg – 07.08.21

Halberg & Friends Viborg af PEP (4)

Fotograf: Poul Erik Pedersen

”Flot opbakning til nyt midtjysk musikkoncept blev belønnet med mere end magi i luften”

Reportage i ord og foto af Poul Erik Pedersen

Et nye koncept, har set dagens lys, med GRATIS lørdag’s Open Air-koncerter på Torvene i Viborg Midtby. Det har fået det mundrette navn – ’MUSIK i VIBORG Midtby’.

Dette har kun kunnet lade sig gøre, fordi ildsjælen Niels Ole Pedersen, Viborg Kultur & Idrætsfond, Viborg kommune samt byens erhvervsliv, og Vi er Viborg alle står bag dette koncept.

Så der er udsigt til at Viborgenserne får en enestående musikalsk sensommer og et levende musikalsk efterår i Viborg Midtby. Det nye koncept, blev indledt denne lørdag, på Fischers Plads v/ Café Baghuset, Viborg med Halberg & Friends. Et band, der udspringer sig af det tidligere Halberg-Larsen band, som også talte to af dagens aktører – Poul Halberg (guitar, vokal) og Jette Schandorf (bas). I Halberg & Friends er de flankeret af Heidi Degn (vokal), Gorm Bülow (keys) og Jesper Thomsen (trommer).

Ikke mindst den fortryllende sangerinde Heidi Degn, gav de mange gode gamle sange, nye vinger at flyve på. Står der Halberg på plakaten, er det også en selvfølge, at der er masser af god guitar sound i luften, når han sammen med sine Friends altid fyrer den maksimalt af.  

Nøøøøj for en varm og fed velkomst som Viborgenserne, gav bandet. På trods af tidspunkt sidst på formiddagen, var der flere hundrede publikummer, der mødte op for at bakke op om det nye koncept og om Halberg & Friends. Det var nærvær og fællessang. Den kombination har været savnet. Der var en helt åbenlys glæde over det forrygende genhør med bandet, der før har besøgt egnen, hvor Poul Halberg iøvrigt voksede op som barn.

Sætlisten var en farverig rejse gennem 40 års sangskrivning – hvor Poul Halberg kommercielt set er toppet med hans bidrag til Halberg-Larsen og Ray-Dee-Ohh. Sange som ”Magi i Luften”, ”Jeg vil la’ lyset brænde”, ”Efterår”, ”Elskes af dig”, ”Mandagsstævnemøde”, “Brændende Læber”, ”Fri for at drømme om dig” blev leveret med ny intensitet, med nerve og med masser af spilleglæde, og det fra nogen af landets allerbedste musikere.

Vil du opleve dem er der stadig flere muligheder her i august – den 14. august på Samsø hos Brundby Rockhotel, den 26. august på Vandel Efterskole og den 28. august på Tobaksgaarden i Assens.

Foreløbig fik de givet et godt startskud på det nye koncept i Viborg, og publikum kan allerede nu begynde sig til at vælge fra et bredt orienteret program for sensommerens og efterårets Open Air koncertrække i domkirkebyen :

14.8 – TØSEDRENGENE

21.8 – ANNE LINNET

28.8 – DIE HERREN

4.9 – HARDINGER BAND

11.9 – SANNE SALOMONSEN

18.9 – MADS LANGER

25.9 – SOUVENIRS

2.10 – CREEDENCE TRIBUTE

9.10 – NIKOLAJ OG PILOTERNE

16.10 – SKO & TORP

23.10 – MOONJAM

30.10 – BACK TO BACK

Picture of EHDK

EHDK

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.