Hanne Boel – Paletten, Viborg – 12.12.19

_MGL9564- 4_d. 12.12. 2019

Fotograf: Poul Erik Pedersen

"Som en juleaften, hvor ønskerne blev opfyldt - og mere til"

Hanne Boel har siden 06.11. været landet rundt på turne med guitaristerne Jens Runge og Jacob Funch med sig. Koncerten her i Viborg var nummer 24 i rækken – og måske derfor blev det nærmest som en juleaften på en dejlig torsdag midt i december.

Poul Erik Pedersen var på plads som fotograf og stemningsrapporter, og kunne konstatere, at trioen blev mødt af en fuldstændig udsolgt sal med forventningsfulde publikummer, der skulle få masser at begejstres over. For Hanne Boel havde både traditionerne og den nye pynt med på programmet.

Genkendelsens glæde var stor når hun præsenterede mange af de tidlige hit – som f.eks. ”Son of a Preacherman” – men glæden var mindst lige så stor over at det var i friske – til tider kraftfulde – og ofte omarrangerede harmoniske udgaver, at hitlisten blev udspillet, ligesom nogle af de lidt mindre kendte numre havde fået plads.

Hanne Boel var rent ud sagt i gavehumor, og delte velvilligt ud af sin musikalske kunnen og erfaringer, og i stedet for and, flæsk og risalamande, bestod menuen af smagfuld soul, jazz og blues.

Og så er der jo stadig stemmen! Man bliver lige imponeret hver gang. For hvor er hun dog en dygtig og alsidig sanger – der bare evner at bruge sin mørklødede og power-fulde vokal, med en gennemmusikalsk gennemslagskraft, som ikke har ret mange sidestykker her til lands.

Med sin lille trio er der ekstra fokus på sangene og samspillet, og det efterlader masser af dynamik i det intime og nærværende lydbillede.

Hanne Boel er plade aktuel den 24.01.2020, hvor hun udgiver nyt album “Between Dark and Daylight”. Flere af sangene derfra blev luftet – og ikke mindst titelnummeret gjorde indtryk.

En helt igennem vellykket aften med en kunstner, der med modenhed og vilje til mere i den grad fik gjort det klart for enhver, at titlen som Danmarks ukronede soul-dronning er langtidsholdbar.

Picture of Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.