HAVBLIK festival – Bogø – 25.06.22

405A8978

Fotograf: Maria Fremming

"Flot lokal opbakning til ny festival, der viste sig fra smukkeste side"

En ny mindre festival Havblik har set dagens lys på den meget idylliske havn på Bogø. Bag dette tiltag står Bogø Kulturforening, der blev stiftet med formålet at kunne lave en festival på Bogø.

Mens mange af de store festivaler rundt om i Danmark har store udfordringer med at skaffe frivillige, er det helt anderledes til Havblik. De lokale, der bor omkring Bogø har støttet solidt op og byens nye tiltag og løftet i flok, således at alt spillede i dagene 24.- 26. juni.

Bogø Kulturforening har især valgt at have fokus på bæredygtighed og der er aktiviteter for børn i dagtimerne, samt at alle kunne deltage. Så på selve festivalen var der gratis adgang, men alle deltagere kunne støtte festivalen ved at købe et støttearmbånd. Vordingborg kommune har ligeledes været ind over Havblik Festivalen for at støtte op  om initiativet økonomisk. 

Side 33 var forbi på denne smukke sommerlørdag og blev forkælet med et par ganske originale danske spillemænd, der i den grad formår at sætte ord på livet, døden og alt det ind i mellem.

Først Mads Mouritz sammen med guitaristen Jacob Funch (Kira Skov, Hanne Boel, Moi Caprice m.fl).

På bedste vis tog de publikum med sig i et nærmest sommerromantisk stille setup, godt krydret med underfundige og spidsfindige tekster.

Sange som Termodragten, Flyt på landet, Istedgade, Dagen bliver god  gav de opmærksomme lyttere noget at funderer over, da der under den romantiske overflade gemte sig et univers af ord med masser af dybde, der med lethed kunne forfører dine tanker i alle retninger.

Efterfølgende gik altid oplagte Bo Evers med band på scenen. Pludselig var pladsen på havnen fyldt med mennesker, også i bådene, der lå i havnen sad der et opmærksomt publikum.

Det bliver ikke mere autentisk og dansk end sådan et øjeblik i nuet, hvor Bo Evers, der også har en forunderlig evne til at lege med det danske sprog, sendte sine sange ud til publikum og ud over havet mens solen langsomt gik ned og der var havblik så langt øjet rakte.

Lad os håbe på at der også bliver Havblik i fremtiden, uanset hvordan Verden er. I øvrigt titlen på Bo Evers nye charmerende sommersingle, der selvfølgelig også blev skudt afsted som en potentielt nyt radiohit, hvis altså seriøs public service musikformidling igen bliver ‘the shit’ på hele danmarks radio.   

Picture of Maria Fremming

Maria Fremming

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.