Heartland – Egeskov – 08.06.2023

Lucky Lo - Heartland 23 - Steen Madsen (6)

Fotograf: Steen Madsen

”Smuk-fest vibes i luksus udgave skabte en smagfuld oplevelse”  

Det er Side33’s udsendtes første gang på Heartland Festival, der kredser om Midtfyns perle Egeskov Slot. I smukke naturomgivelser bydes her på multikulturel lækkerhed i form af et altomspændende musikprogram, bredt kulinarisk udbud, interessante talks, samt opsigtsvækkende kunstværker og aktiviteter. Med dét har Heartland skabt et unikt koncept, der distancerer sig fra et ellers overvældende dansk ud af festivaler.

 Musikprogrammet, byder på et lineup af både store og mindre kunstnere fra ind og udland, er overordnet en brisende forfriskning i en tid, hvor det efterhånden er samme de navne, der pryder programmerne på den danske festivals scene.

Soleima

Aarhusianske Soleima, også kendt under det mere borgerlige Sarah Mariegaard, er dagens første artist på Highland scenen, der befinder sig i lunden omkranset af træer. Soleima, der for alvor gjorde sig bemærket da hun i 2017 vandt P3’s talentpris, har netop udgivet første dansksprogede album, med ønsket om, ifølge sangerinden selv, at skabe et mere ærligt og personligt udtryk, end det vi kender fra hendes forgangene engelske udgivelser.

Denne torsdag eftermiddag står solen højt på himlen og det er bagende varmt, da Soleima og band indtager scenen. Vejrmæssigt ser det ud til at Heartlands 22.000 gæster, går en drøm af en festival weekend i møde.

’Lad mig høre jer’ råber sangerinden begejstret, og publikum byder højlydt bandet velkommen på Heartland. Der hersker ikke tvivl om, at Soleima med sin kraftfulde og unikke vokal, besidder en af de bedste danske stemmer i nyere tid.

Naturligt er det de danske aktuelle sange, der fylder mest på repertoiret. Nogle tekster står stærkere end andre, og især ’Nationens Skrammer’, der leveres i et fint akustisk udtryk, er nærværende og gør indtryk. De engelske pophits, der var udgangspunktet for karrierens begyndelse, fungerer fortsat fremragende og løfter sangerindes vokal til internationalt niveau.

Den lidt koreograferede optræden, giver ind i mellem teenage-vibrationer, men overordnet synes Soleimas drømmende popunivers, at være et perfekt match til åbningen af Highland scenen her under den bagende eftermiddagssol. Det lader til at festivallivet post corona, endelig er ved at være tilbage ved det gamle. Gudskelov.

Søren Huss

Foran Heartlands største scene Greenfield er der godt fyldt op, da den lokalt forankret nationalskjald Søren Huss skal på.

I vanlig tenorstil indtager Huss klaveret, og melankolien sænker sig over festivalpladsen. Publikum læner sig drømmende tilbage i eftermiddagssolen, og nyder den danske singer-songwriters dybe røst, der formår at være bevægende, deprimerende og håbefuld på samme tid. Huss erklærer at Heartland er bandets første friluftskoncert i år, og tilføjer desuden at her er tale om Danmarks smukkeste festival, hvilket man kun kan give ham ret i.

Det kan diskuteres om Huss’ lidt dystre begravelses-poesi, gør sig bedre i lukkede intime formater, end på en stor festivals plads. Måske han har tænkt det samme? For da de to første numre har afløst hinanden, sker der noget. ’Please tell me why do birds, sing when you’re near me, sing when you’re close to me’. Ordene er velkendte, og jo den er god nok. Det er ’The Day After Tomorrow’ fra de gamle Saybia dage. Huss’ band, der i begyndelsen af årtusindeskiftet lagde Danmark ned med storm, og faktisk kan fejre 22-års jubilæum i år. Publikum er ekstatiske og det er denne anmelder også. For selvom Huss tydeligt kæmper med de høje toner, er det et sentimentalt moment for os, der var unge under det store Saybia-gennembrud, og måske endnu mere, når man i øvrigt er barn af bandets hjemstavn Nyborg. Under koncerten bliver vi velsignet med endnu en nostalgi-rejse, da Huss under skyfri himmel passende fremfører ’I Surrender’, og som inkarneret Saybia fan, er det uundgåeligt ikke at kalde disse to sange for koncertens højdepunkter.

Lucky Lo

Næste act på Side33’s dagsorden er den dansk-svenske artist Lucky Lo, der spiller på Heartlands intimscene Diorama. Vejen til Diorama går over voldgraven, der krydses via charmerende hængebro, før man træder ind i et flis belagt skovområde og rammes af smuk-fest vibes.

Lucky Lo beskriver selv sin musik som et spil hinkesten, og det giver mening. For når først det velspillende band går i gang med at krydse groovy lounge, electric jazz og funky indiepop, kan genren være svær at definere. Musikken er nytænkende og moderne, og bærer samtidig en 60’er nostalgi over sig. Det lugter af sol og sommer, og Lucky Lo gør sig perfekt her i skovbrynets åbning. Forsanger Lo Ersara kommer ud over scenekanten med en ærlig, nærværende og magisk performance. Da hun senere griber guitaren, mens resten af bandet forlader scenen og fremfører den smukke, og endnu ikke udgivede ’We Found’, tryllebinder hun publikum. Esaras unikke vokal, der til tider drukner i instrumentaldele, kommer for alvor til udtryk i dette magiske øjeblik. Lucky Lo leverer en stærk, overraskende og farverig oplevelse, der ikke efterlader tvivl om dette er en artist der kommer til at drive det vidt.

Nik &Jay

Da Side33 omkring kl. 19:30 runder Greenfield scenen, er Nik og Jay netop gået i gang med at fyre op under de mange fremmødte festivalsgængere. Det ser ud til at samtlige generationer er stimlet sammen foran den store scene, mens der glædeligt skråles i kor på ’Boing Boing hendes røv går op og ned…’ Og selvom meget er sagt om den danske popduo gennem tiden, er en ting sikkert – Nik og Jay kan sætte gang i den! En sand hitparade regner ned over Heartland, og skaber folkefest af høj kaliber, når de to værløsedrenge får hele pladsen til at ryste røv i fællesskab, og beviser at de efter tyve år stadig er Danmarks ukronede popdrenge nr. 1.

Sting

Fremmødet foran Greenland scenen er tætpakket, da klokken nærmer sig 22:00. Luften emmer af begejstring og stemningen er høj, da legenden Sting endelig indtager scenen. Forventningen indfries hurtigt da The Police nummeret ’Message in a Bottle’ begynder, og publikum skråler højlydt med fra start. En energisk Sting fortsætter ufortrødent med at give publikum det de er kommet for, når han gavmildt serverer hit efter hit, heriblandt evigt populære ’Enligshman in Newyork’ der kulminerer i kæmpe fællessang på pladsen. Der snakkes i krogende. Både om hvor fedt showet er, men i lige så høj grad om mandens udseende. For Sting er tydeligvis i topform. Ikke bare ser han godt ud og præsterer uovertruffen energi. Han synger også formidabelt, og undergraver hermed enhver tvivl der kunne være om at alderen skulle have sat sit præg på den nu 71’årige musiker. Bandet kan forventeligt også deres kram, hvor især korets eminente stemmer bemærkes. Sting runder af med altid kærkomne ’Roxanne’, der fremføres i en legesyg og lang version, og tangerer som den perfekte afslutning på en fortræffelig koncert. Sting virkede til at elske Heartland, og der var ingen tvivl om at Heartland elskede ham.

…. flere fotos fra fotograf Steen Madsen følger i morgen lørdag den 10-06-22!

Amanda Kongstad

Amanda Kongstad

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.